Birou: MiSo Architects
Echipă: arh. Sorana Leru, arh. Mihaela Tampiza, arh. Oana Toia
Foto: Alexandru Drăgoi
Localizare: Bucureşti
Beneficiar: tânăr
Durată execuție: nouă luni
Suprafață utilă: 80 mp

Masculine Vibes – Miso Architects

Atmosferă cu tentă masculină, într-o amenajare modernă 

Un tânăr burlac, care lucrează în IT, călătorește des și apreciază vinurile bune, și-a dorit în noul său apartament cu patru camere o amenajare modernă şi elegantă, cu finisaje deosebite şi o atmosferă cu tentă masculină.

Pentru a îmbina cele două aparente contrarii, arhitectele au mizat pe o combinație echilibrată de elemente prețioase (texturi fine de catifea) şi industriale (structuri metalice, vopsea tip beton). Livingul este cea mai spectaculoasă încăpere și se remarcă prin placările de tavan şi pereţi, puse în valoare de oglinzile bine iluminate, pe fundalul vopselei decorative de tip beton aparent.

Biblioteca, realizată pe comandă din MDF vopsit, PAL şi structură metalică, are un design şi o cromatică ce o fac să se contopească în stâlpul şi grinda care o delimitează. Amenajarea holului în formă de L a fost o provocare din cauza formei înguste şi a lipsei de lumină naturală. Prin corpurile de iluminat și fâșiile de oglindă tăiate pe comandă, s-a reușit creionarea unor spații funcţionale şi plăcute, plus un efect de dilatare a încăperii.

Mobilierul din hol este suspendat, pentru a nu încărca spațiul. Vedetele holului sunt suporturile de sticle de vin, cu design italian, amplasate fără să incomodeze tranzitul. Bucătăria era deja mobilată şi utilată, dar s-a intervenit cu o serie de modificări cheie: înlocuirea fronturilor corpurilor suspendate cu unele alb mat, fără mânere, includerea unei mașini de spălat vase incorporabile, schimbarea mânerelor de jos cu unele negre cu design industrial şi acoperirea sticlei printate inițiale cu o vopsea rezistentă de tip beton aparent.

În dormitorul matrimonial, patul şi dulapul de haine existente au fost integrate inspirat în noul ambient. Pentru că lateralul dulapului era vizibil din hol, a fost acoperit cu lamele din lemn, devenind un colț foarte estetic. Dulapul a fost înrămat iar lamelele, alternate cu oglindă, continuă pe peretele cu tăblia patului. Deși redus ca dimensiune, biroul integrează spaţii de depozitare, o comodă pe rotile cu design deosebit şi o canapea extensibilă.

În cele două băi ale apartamentului, noile elemente schimbă complet atmosfera. Bateriile și accesoriile Kludi au design contemporan, iar cercul cu licheni aduce culoare şi viață într-un context mai degrabă sobru.

/ Sfatul arhitectelor

Considerăm că rezultatul final al acestei amenajări s-a conturat atât de frumos datorită realizării de excepţie a mobilei pe comandă
şi a finisajelor de foarte bună calitate pe care le-am folosit.

Proiectul a fost prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2021. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe