Povestea Mendola Fabrics se învârte în jurul țesăturilor deosebite, a texturilor atrăgătoare și a culorilor vibrante. Cu o experiență de peste 25 de ani pe piața locală și internațională, Mendola Fabrics complementează decorul ferestrelor printr-un sortiment rafinat de perdele și draperii. Textilele lor sunt disponibile printr-o rețea amplă, de peste 500 de parteneri și peste 800 de puncte de livrare, atât din România cât și din 28 de țări Europene și în America de Nord, Australia, Africa și Asia.

MENDOLA FABRICS: Povestea din spatele perdelelor și draperiilor pline de viață

Mendola Fabrics dă viață textilelor, iar de două ori pe ani trendurile sezonului prind contur în colecțiile de primăvară-vară și toamnă-iarnă a brandului. Țesăturile și paleta cromatică sunt alese cu grijă în armonie cu trendurile internaționale. Mendola Fabrics este mereu cu un pas înainte în ceea ce privește tendințele în lumea textilelor, iar inspirația lor se transformă în colecții noi, care sunt lansate la evenimente de referință din domeniu.

 

Lansarea colecției de primăvară-vară la Heimtextil a devenit deja o tradiție. De peste 8 ani draperiile și perdelele proaspăt incluse în portofoliul lor, sunt prezentate publicului pentru prima dată la Heimtextil, cel mai important târg internațional de textile din Europa. Colecția de toamnă-iarnă este dezvăluită la Deco Days, evenimentul de referință al brandului, care s-a născut din pasiunea pentru design interior, frumusețe și țesături fine pentru casă. Deco Days, evenimentul anual organizat de către cei de la Mendola Fabrics a fost gândit ca un accelerator de design interior, ca o experiență unică și complexă, în care business-ul, designul și oamenii ocupă locul principal.

 

Fiecare colecție nouă urmărește să acopere trendurile anului, așadar fiecare lansare include perdele si draperii potrivite puse sub umbrela mai multor tendințe. Anul acesta, câteva din trendurile pe care s-au bazat alegerile au fost Trendul Floral,Minimal,Sofisticat și nu în ultimul rândTrendul Eco.

 

Trendul Floral reprezintă o expresie a sensibilității feminine, în care nuanțele pastelate și accentele perlate sunt în armonie. Conceptul care stă la baza acestui trend este delicatețea, redată prin intermediul nuanțelor pastelate, a țesăturilor fine și mai ales a modelelor florale.

 

Trendul Minimal dedicat stilului minimalist este inspirat din funcționalitatea și simplitatea designului scandinav. Longevitatea reprezintă un element cheie pentru trendul Minimal, aceasta constând în patternuri simple și nuanțe monotone, care rămân mereu la modă.

 

Longevitatea cromatică constă în nuanțe de alb sau tonalități de bej, gri sau negru. Aceste nuanțe completează ambiente monocrome, rezultând astfel un design interior minimalist de impact. Țesăturile din trendul Minimal prezintă patternuri simple, uni-uri texturate, rolul tactil fiind unul important pentru redarea acestui trend.

 

Frumusețea erelor trecute poate fi redată prin intermediul designului interior. Trendul Sofisticat își propune să regăsească strălucirea erelor de aur prin proiectarea unui spațiu desprins dintr-o lume de demult. Textura țesăturilor este una rafinată, ultra finisată, plăcută la atingere, rolul tactil fiind unul deosebit de important. Rolul tactil al țesăturilor este la fel de important precum cel vizual. Pentru proiectarea unor spații luxuriante, în stil vintage, adesea sunt folosite combinații contrastante de materiale prețioase. Materialele sunt și ele alese în nuanțe contrastante, culori grave, intense, alături de culori pale, neutre.

 

Trendul Eco evidențiază relația cu mediul înconjurător, care a devenit prioritară în ultimii ani. Astfel, conceptul de sustenabilitatea încurajează din ce în ce mai mult utilizarea resurselor în mod responsabil. Deșeurile din plastic recuperate din marile oceane ale lumii pot reprezenta astfel o bază pentru țesăturile realizate din materiale reciclate.

 

Trendurile stabilite se regăsesc în colecțiile de perdele și draperii Mendola Fabrics. Fiecare colecție are o personalitate aparte, care este definită de trend-uri și stiluri specifice. Așadar, indiferent de gusturi sau preferințe, cu siguranță vei găsi țesături și modele de care te vei îndrăgosti.

 

Intră pe www.mendolafabrics.ro și găsește-ți inspirația prin sutele de modele, culori și texturi de draperii si perdele deosebite!

 

 

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe