Birou: Acos Design
Echipă: designer de interior Andrei Costea
Echipă construcții: R&I Muno Building
Foto: Andreea Iancu 
Localizare: Pipera, jud. Ilfov
Beneficiar: tânăr
Durată execuție: trei luni
Suprafață utilă: 51 mp

Nonconformism și masculinitate în apartamentul unui tânăr burlac – Acos Design

Amenajarea a demarat când construcția blocului era la roșu, ceea ce i-a permis arhitectului să intervină cu modificări atât la partea de compartimentare, cât și la partea de electrică și instalații. Apartamentul are o suprafață redusă, de aceea provocarea principală a fost crearea cât mai multor spații de depozitare. Conceptul propus este unul modern, masculin. Spațiul bine proporționat și fără decorațiuni în exces întruchipează imaginea unui apartament de burlac tipic.

Spațiul bine proporționat și fără decorațiuni în exces întruchipează imaginea unui apartament de burlac tipic. Apartamentul cuprinde o bucătărie deschisă generoasă, un living luminos, un dormitor și o baie. Elementul de la care a pornit amenajarea este balconul, un spațiu care lipsește. De aceea, în living, camera cea mai luminată, arhitectul a amplasat un perete vertical de verdeață, ce aduce o notă de culoare și vitalitate. Cromatica se bazează pe nuanțe neutre de negru, gri, grej și maro. Ambianța rece pe care o imprimă e compensată prin note de albastru și verde. Accentele elegante sunt date de folosirea catifelei, oglinzilor și ancadramentelor cu notă clasică Orac Decor, de la Silver Decor. 

Piesele de mobilier sunt minimaliste, însă fiecare perete este atent decorat. Punctul de accent îl reprezintă cel din spatele canapelei, placat cu marmură, MDF vopsit negru, oglindă fumurie și verdeață. Un tavan fals din gips carton, cu benzi LED, maschează țeava de gaz, iar centrala termică e ascunsă de o ușă cu ramă metalică, placată cu oglindă fumurie. Dormitorul menține linia masculină a decorului general, prin cromatica neutră. Intrarea e marcată de un tapet de la Wall&Decò, montat pe perete și pe ușa filomuro, cu toc ascuns.

Baia are o imagine neutră însă elegantă, obținută prin gresia și faianța decorativă 3D de la Porcelanosa și sanitarele și bateriile Roca.

/ Sfatul arhitectului

În această amenajare, am creat piese de mobilier cât mai minimaliste și am pus accentul foarte mult pe decorarea pereților și pe adăugarea luminilor ambientale, care să aducă nota de nonconformism întregii amenajări. Obiectivul nostru a fost să realizăm un loc confortabil, atât fizic cât și vizual, cu o utilizare cât mai corectă a spațiilor

Proiect prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2021. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe