Ti s-a intamplat vreodata sa intri intr-o camera si sa ai un sentiment placut de acasa? De cele mai multe ori un design simplu si functional este motivul pentru care simti asta. Insa nu tot ce este simplu va fi si usor de obtinut.

Patru idei pentru un plus de confort in dormitor

Circulatii simple

Inainte sa pornesti la cumparaturi de pat, saltea si dulapuri, verifica dimensiunile camerei. Spatiile mici presupun compromisuri pe care probabil nu le-ai luat in calcul. In plus, ai nevoie sa creezi circulatii eficiente in incapere ca sa ai loc sa te misti, sa depozitezi, pe scurt, sa ai un dormitor in echilibru din toate punctele de vedere.

Dispunerea mobilierului

Piesa centrala in orice dormitor este patul. De aici vei incepe practic amenajarea. In jurul lui vei urmari sa adaugi restul pieselor: noptiere, comoda, dulapuri pentru haine, suport pentru televizor, masuta de machiaj sau chiar un birou mic dupa caz.

Investeste in mobilier de calitate pentru ca ai nevoie ca acesta sa reziste mult timp si sa-ti ofere confortul necesar noapte de noapte.

Ca recomandare, latimea unui pat matrimonial poate varia intre 140 cm, in general pentru dormitoarele mici, 160 cm sau 180 cm fiind in zona confortabila. In ambele parti ar trebui sa ramana aproximativ 70 cm de spatiu liber pentru circulatii.

Urmeaza zona destinata dressing-ului care ar putea fi o incapere de sine statatoare sau integrata in spatiul dormitorului. Din nou, amenajarea lui va depinde de spatiul disponibil si nevoile beneficiarilor.

Lumina naturala

Lumina naturala transforma orice spatiu. Indiferent de orientare, dormitorul are nevoie sa fie aerisit si luminos. Ferestre largi, perdele translucide albe care sa filtreze placut lumina, iata pasi simpli pe care ii poti urma in amenajarea acestei functiuni din casa ta. Pentru seara, iluminatul artificial, in principal cel ambiental, reuseste sa conturezi atmosfera relaxanta dorita. Opteaza pentru lumina calda, indirecta sub forma unui lampadar cu abajur artistic sau chiar a unor ghirlande luminoase.

Culori calde, tonuri placute

Opteaza pentru o paleta cromatica care iti inspira caldura, confort, stare de bine. Neutrele reprezinta o optiune excelenta in acest sens: alb, crem, bej, grej, griuri calde, pasteluri discrete. Limiteaza-te la un spectru restrans de culori – maxim 3 pe care sa le punctezi apoi prin accente complementare.

Un design eficient nu inseamna neaparat un spatiu costisitor de construit. Un spatiu care functioneaza bine, a carei amenajare costa mai putin, este usor de folosit si usor de intretinut poate fi un exemplu de design demn de urmat fie pentru dormitor sau orice alta incapere din locuinta ta.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe