Un apartament destul de mic, tipic pentru un oraș ca Cluj-Napoca, cu niciun element special, a fost trans format prin intervenția arhitecților într-un spațiu industrial și moody, dar în același timp cozy pentru un cuplu. Conceptul a avut ca punct de plecare imagini cu beton, mult negru și diverse texturi lemnoase.
Contrastul de texturi naturale, atent proporționate fac ca elementele să se îmbine armonios și să creeze un cadru plăcut care, deși industrial, emană sentimentul de „acasă”. Soluția obținerii acelei atmosfere moody a fost utilizarea contrastelor puternice și a nuanțelor destul de închise și intense. Apartamentul are un dormitor, o baie, plus o zonă open space cu bucătărie, living și dining. Materialele folosite, respectiv metalul negru, stejarul natur și betonul aparent au stat la baza amenajării întregului spațiu.
Dată fiind dimensiunea mică a spațiului, s-a dorit păstrarea comunicării între toate funcțiunile zonei de zi, astfel a apărut peretele nou, care are dublu rol: delimiteză holul și este folosit ca loc de depozitare pentru zona media. În dormitor s-a dorit eliminarea totală a spațiilor de depozitare, iar dormitorul a devenit un spațiu aerisit, care înglobează și un workspace atât de necesar în ultima perioadă.
Provocarea cea mai mare pentru arhitecți a fost atingerea așteptărilor setate prin luni de zile de research ale beneficiarului și reproducerea mood-ului respectiv prin elemente și materiale disponibile pe piața locală, care să se afle și în bugetul disponibil.
/ Sfatul arhitectului
Avem convingerea că designul nu trebuie să fie tratat ca o aglomerare de obiecte, fie ele frumoase și de design, ci ca un cadru armonios, îndrăzneț și totodată simplu, în care locatarii să simtă că aparțin.
Proiectul a fost prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2022. Albumul poate fi achiziționat de AICI.