Un interviu cu Corneliu Său – Fondator TANDEM

TANDEM – Brandul de mobilă care transformă casa în „acasă”

1. Câteva cuvinte despre TANDEM. De s-ar putea spune că TANDEM este o poveste de succes în piața din România?

Tandem Mobilă este un brand care s-a înființat în Republica Moldova, din dorința a doi parteneri de afaceri de a realiza ceva frumos, de a face cât mai multe lucruri frumoase, fapt pentru care am considerat că mobila este modalitatea de a îmbunătăți viețile oamenilor. Tandem este povestea care se conturează astăzi, atât în România, cât și în Republica Moldova, iar de acum prinde rădăcini și în Europa, în special în Franța.

2. Care este secretul acestor rezultate?

Succesul este datorat echipei și muncii perseverente. Noi ca echipă am conștientizat că astăzi oamenii au nevoie de individualitate, nu mai doresc totul tipizat, în special când vorbim de lucruri personale. Avem mașini personalizate, coafuri diferite, mâncăm diferit, la fel se întâmplă și cu spațiul în care noi trăim, ni-l dorim puțin altfel.

De aici Tandem a înțeles că trebuie să realizeze piese de mobilier cât mai personalizate, însă având grijă de costuri, tentațiile fiind mari. Călătorim aproape în aceleași locuri, avem aceleași mașini, frecventăm aceleași restaurante, de aceea și bugetul este foarte calculat, iar noi am înțeles că trebuie să facem o mobilă contemporană, funcțională, foarte personalizată și la un preț accesibil. Cred că acesta este secretul acestor rezultate.

3. Care a fost cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o până acum?

Cea mai mare provocare a fost în urmă cu 5-6 ani după ce am citit cartea lui Henry Ford și am conștientizat că suntem pe un drum după 14 ani de activitate, care nu va putea fi scalat. Atunci am decis ca toată producția de mobilă Tandem să fie realizată exact cum sunt realizate și automobilele. Ne-am inspirat în mare parte de la Kaizen, un sistem de management aplicat de marile companii japoneze precum Toyota. Provocarea aici a fost să închidem un business care era de succes și care genera profit și să credem în viitorul unui astfel de business. Acesta a fost cel mai mare prag pe care l-am trecut.

4. Ce urmează? La ce ne putem aștepta pe viitor de la brandul TANDEM?

Tandem, ca brand și-a propus să fie trendsetter pentru mobila de dormitor și living, indiferent de cum va fi piața, de așteptări sau de foarte multe alte lucruri frumoase care ne încojoară. Noi vom încerca să prindem viitorul, iar de la acel viitor să privim orizontul.

5. Sunteți un brand ambițios, cu notorietate în lumea designului interior. Care sunt 3 motive pentru a lucra cu TANDEM?

Primul motiv ar fi că nu cunosc nicio persoană care să nu fie mulțumită de produsele și serviciile noastre, iar în cazul în care s-a întâmplat, noi am remediat orice situație. Așadar, seriozitatea, viteza cu care lucrăm și personalizarea sunt cele 3 motive pentru care poți lucra cu Tandem. Noi facem totul într-un timp foarte scurt și foarte, foarte personalizat, de la materiale, modele, accesorii sau diferite mecanisme.

6. Suntem o comunitate tânără. Ce mesaj ați vrea să transmiteți arhitecților și designerilor din România?

Mulțumim că faceți lumea mai frumoasă și că experimentați la maximum, acolo, în afara orizonturilor, unde nu a mai făcut-o nimeni și unde merită. Haideți să facem asta împreună, veniți cu idei inovative, iar împreună cu Tandem le putem pune în practică!

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe