Birou: Cristiana Zgripcea Interior Design
Echipă: arh. Cristiana Zgipcea, arh. Alexandru Morar, arh. Ciprian David
Echipă construcții: Top Design Construct
Foto: Vlad Crețeanu
Localizare: București
Beneficiar: cuplu tânăr
Durată execuție: 4 luni
Suprafață utilă: 100 mp

White Fairy – Cristiana Zgripcea

Atunci când lumina naturală inundă un spațiu, acesta se transformă într-o oază de serenitate, cu energie pozitivă, ce te face pur și simplu să zâmbești.

Cristiana a mizat pe acest aspect în conceptul propus pentru duplexul White Fairy, întregul proiect învârtindu-se în jurul acestei resurse minunate. Rezultatul este un  stil solar, în nuanțe deschise de alb și bej, cu accente rafinate de negru și roșu.

Parterul include zona de zi, în care se regăsește un mix al tuturor materialelor și gesturilor estetice folosite în întreaga locuință. Se face o trecere funcțională corectă din bucătăria open space către zona de luat masa și apoi către living.

Tranziția este evidențiată de parchetul Cappuccino Herringbone de la Barlinek, ce asigură senzația de fluiditate, fiind instalat pe toată suprafața parterului. În bucătărie, Cristiana a optat pentru placa ceramică Onice Grey de la Kerama Marazzi, o alegere curajoasă și inspirată. Vedeta livingului este, fără doar și poate, canapeaua Grenada de la Formmat, extraordinar de confortabilă și primitoare.

Linia de design este respectată și la etaj, iar rezultatul este un dormitor matrimonial pastelat și boem  și o baie luminoasă, în tonuri blânde, plăcute privirii. Plăcile ceramice de la Porcelanosa asigură, în ambele băi, o monocromie elegantă.

Întrebată care este cadrul preferat din apartament, Cristiana a răspuns: Acela de pe canapea, privind spre bucătărie. Mi se pare un cadru complet, care înglobează toate conceptele și viziunile pe care le-am avut asupra rezultatului final al acestui apartament.”.

/ Sfatul arhitectului

În acest apartament am avut ocazia să ne jucăm cu orizontalitatea și verticalitatea spațiilor pentru că am avut atât deschideri largi, cât și înălțimi de 5,7 m. Recomand ca acestea să fie accentuate și nu segmentate din frica de a nu putea controla un gest curajos.

VIDEO AMENAJARE 

Proiectul a fost prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2022. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

Ți-a plăcut
articolul?

Distribuie pe