Denumire proiect:

A pinch of passion

Denumire studio arhitectură:
SHIKO Design

Echipă proiect: Arhitect de interior Cristina Șincarenco

Autor fotografii: Cristina Șincarenco

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: finalul anului 2021

Beneficiari: un tânăr student la medicină

Suprafața utilă: 48 mp

A pinch of passion

Beneficiarul și-a dorit un design modern, care să se încadreze în bugetul de 50 000 lei, cu amenajare la cheie. Chiar dacă este un apartament mic, singura cerință exactă a beneficiarului a fost să încadrăm un bar care să conecteze bucătăria de living. Apartamentul mai curinde un spațiu sufragerie open-space, dormitor cu baie și baia de serviciu.

Conceptul ilustrează negrul profund și vibrant într-un spațiu mic. Cromatica generală este completată de accente puternice de negru și roșu-portocaliu (Pantone 17-1463 Tangerine Tango). Stilul casei este modern, dovedindu-se a fi cel mai potrivit pentru un spațiu mic și compact. Elementele caracteristice acestui stil sunt formele geometrice simple, liniile verticale și culorile neutre. Echilibrul vizual generat de aceste aspecte este răvășit de accente puternic colorate și forme sinuoase, rotunjite. Fiind un buget limitat, am ales câteva elemente-cheie care să creeze o atmosferă specială și să pună în valoare fiecare zonă. Obiectele regăsite în spațiu sunt caraterizate de forme simple, rectangulare care redau un caracter elegant și minimalist ansamblului.

Aducerea negrului într-un spațiu mic a reprezentat atât o provocare, cât și sursa de inspirație în acest proiect. Pe peretele din dormitor și living, negrul este prezent ca fundal pe o suprafață formată din panouri de ipsos. Acestea dau profunzime spațiului și creează o vibrație plăcută evidențiată de lumină. În dormitor, negrul este echilibrat de tăblia patului puternic colorată. Aceasta se desfășoară pe toată lungimea peretelui și adoptă același ritm vertical al panourilor. Negrul își continuă prezența în bucătărie prin intermediul faianței și a multiplelor accesorii.

Fiind o persoană deschisă, beneficiarul s-a încredințat echipei noastre și ne-a oferit libertatea să gestionăm proiectul pe deplin, până la ultimele detalii. El este foarte mulțumit, ca drept dovadă este recenzia primită: „The team is attentive to small details, really passionate about designing, very understanding and patient. They have designed one astonishing apartment for me and there is no question they will design the two projects coming this year. 10/10”

Sfatul arhitectului/designerului

Fiind un apartament mic, am folosit o singură nuanță caldă, care se regăsește atât pe mobilierul simplificat, fără mânere, cât și pe pereți sau tavan. Zonele din apartament au fost tratate ca un singur element. Spre exemplu, mobila de pe holul de la intrare continuă vizual în living și în bucătărie. Având numeroase zone vitrate și de mari dimensiuni, care fragmentează spațiul, am optat pentru joncțiunea acestora prin intermediul perdelelor și draperiilor înșiruite pe întreaga lungime a pereților. Astfel am reușit să sporim dimensiunea ferestrei în cazul dormitorului, sau să oferim senzația unei singure ferestre care se desfășoară pe doi pereți în dining. Având multiple funcțiuni pe o suprafață compactă, am tratat întregul apartament unitar, trecerea dintre zone fiind una cursivă.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.