Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Denumire proiect: A46
Denumire studio arhitectură:
Intermood Studio
Echipă proiect: Ramona Țuluca
Autor fotografii: Fotograf – Cristina Hutu
Anul finalizării: 2022
Beneficiari: doi antreprenori
Suprafața utilă: 143 mp
Casa a fost construită în jurul anului 1920, aparținând Miliței Pătrașcu, artistă plastică, portretistă română și sculptoriță sub îndrumarea lui Constantin Brâncuși. Locuința a fost compartimentată și vândută. Parterul, spațiul amenajat de Intermood Studio, a fost folosit, în ordine cronologică, drept atelier de artă, sală de bal, două locuințe individuale și galerie de artă, până la momentul preluării. Pentru funcțiunea actuală s-a realizat amenajarea integrală, dar au fost păstrate o parte din obiectele originale.
Elementele principale ce au determinat beneficiarii să aleagă acest spațiu, au fost reprezentate de ferestre, prezente într-un număr mare, încăperile înalte ce ajung la 3.4m, parchetul foarte bine întreținut si ușile interioare de compartimentare, specifice stilului francez. Aceștia și-au dorit un spațiu elegant, curat, versatil, unitar, fără zone ce ar putea să condiționeze diverse scenarii de dispunere a mobilierului, pentru a permite desfășurarea evenimentelor. Spațiul este structurat in trei zone – Zona centrală de intrare, conținând barul și stânga-dreapta, în oglindă, câte două camere și o baie. Stilul amenajării este eclectic, predominând elemente reprezentative pentru stilul francez. Din punct de vedere cromatic, ne-am axat pe alb, îmbinat armonios cu albastru regal și accente aurii.
Cerința principală destinată camerelor a fost aceea de multifuncționalitate și versatilitate. Au fost folosite canapele în două zone, pentru a obține mai multe locuri, acestea fiind singurele elemente fixe. Pereții au fost decorați doar cu profile, compuse unitar, astfel încât să nu afecteze dispunerea meselor și a scaunelor, atât pentru cafenea, cât și pentru evenimentele organizate. Scaunele, canapelele și draperiile au fost comandate din catifea, pentru un plus de eleganță. „Nucleul” spațiului este reprezentat de bar, zona ce ne-a dat cele mai multe bătăi de cap. Mobilierul a fost realizat pe comandă, din MDF vopsit, prezentând frezări inspirate din stilul francez și arcade luminate cu benzi LED, în zona de prezentare a sticlelor de băutură.
Spațiul prezintă două grupuri sanitare, unde s-a evitat utilizarea plăcilor ceramice pe pereți. Pentru a respecta dorința beneficiarilor, aceea de a avea un spațiu cât mai ’’curat și aerisit’’, dar și pentru a ne încadra în buget, am folosit vopsea specială pentru zone umede și tapet rezistent la apă. Cromatic, grupurile sanitare sunt diferite, în unul dintre ele s-au folosit elemente aurii, mult alb și bej, iar în cel de-al doilea, accentele folosite sunt predominant negre.
Provocarea proiectului a reprezentat-o barul, existând problema planeității pereților, mobilierul a fost adus în șantier și nu s-a putut monta, așa că de aici au început să plece diverse componente în atelier pentru modificări. După rezolvarea acestor probleme, au apărut mai multe echipamente pentru care s-au găsit soluții și proiectul a fost dus la capăt.
Sfatul arhitectului/designerului
Atunci când bugetul nu este cel mai prietenos lucru pentru o amenajare, trebuie să identificăm elementele esențiale conceptului, dificil de schimbat și să le alocăm un procent mai mare din buget. În cazul nostru, aceste elemente au fost profilele decorative din duropolimer (fiind un spațiu aglomerat, cele din polistiren s-ar degrada) și corpurile de iluminat (candelabre, ideale pentru camerele înalte).
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.