Denumire proiect: AC Apartment

Denumire studio arhitectură: Area Interior Studio

Echipă proiect: arh. int. Alexandra Ceaușescu, arh. int. Miruna Dragoș

Oraș/Localizare: București

Beneficiari: cuplu tânăr

Suprafața utilă: 65 mp

AC Apartment

Conceptul a gravitat în jurul ideii de eleganță a contrastelor, prin îmbinarea de nuanțe neutre și linii organice cu accente proporționate de negru și linii ferme. Apartamentul decomandat este compus din living, hol, bucătărie, dormitor, baie și balcon. Stilul contemporan, materializat prin simplitate, minimalism, ordine, folosirea finisajelor calde precum inserțiile de lemn și a culorilor temperate, a fost alegerea perfectă. Amenajarea a avut în prim-plan optimizarea și funcționalitatea spațiului prin compoziții echilibrate și aerisite. Dimensiunea cromatică este reprezentată prin tonuri neutre, care oferă un confort psihologic și care adaugă o notă elegantă

încăperilor, cu accente gri antracit.

Livingul a prins contur prin găsirea unui echilibru între elementele repetate din cadrul amenajării: cromatica neutră, liniile sobre, accentele de lemn și marmură și contrastele de culoare. Mobilierul făcut la comandă înglobează toate aceste elemente, reușind integrarea unei zone de lucru dorite de beneficiar, fără a compromite compoziția. Bucătăria liniară s-a dorit a fi practică, complet utilată și ușor de folosit. Am optat pentru electrocasnice încorporabile pentru a asigura un front cât mai coerent. Am păstrat mixul de gri taupe și lemn, combinație pe care noi o considerăm atemporală, păstrând astfel o abordarea unitară.

Dormitorul înglobează tendințe ale stilului japandi: prezența plantelor, dar și a materialelor naturale, eco friendly (in și lemn), a liniilor simple, curate și odihnitoare. Am urmărit să creăm o atmosferă armonioasă, relaxantă, cu culori blânde și luminoase și finisaje primitoare și calde. Elementele ce ies în evidență sunt lampa suspendată, ideală pentru spațiile mici, formată dintr-un abajur deschis din Tyvek, durabil, reciclabil și moale și scaunul organic din lemn curbat inspirat din designul lui Hans J. Wegner, care adaugă expresivitate și stil zonei multifuncționale cu spațiul de lucru/masa de machiaj. La nivelul grupului sanitar, intervenția a fost minimală, finisajele fiind alese de beneficiari în momentul achiziționării apartamentului. Balconul este și el o însumare de elemente naturale: covoare din iută, mobilier din ratan, plante decorative și ghivece din piatră și bambus. Iluminatul artificial cu spectru cald simulează o atmosferă reconfortantă și creează o stare de bine.

Sfatul arhitectului/designerului

Observăm o nevoie tot mai mare de spații practice, ascunse, care să asigure un interior cât mai aerisit, tocmai de aceea sfatul nostru către clienți, înaintea oricărui demers de amenajare interioară, este acela de a-și identifica foarte clar nevoile, de a numi principalele aspecte pe care și le doresc de la căminul lor, de a avea o bună înțelegere a bunurilor pe care le posedă și de a încerca să aleagă un număr limitat de referințe care să le caracterizele stilul și preferințele. Astfel, alături de sfaturile unui specialist și de avantajele mobilierului custom, obținem rețeta unei amenajări de succes.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Estro Studio