amenajare apartament

Apartamentul ACIC, un spațiu de 126 mp din nordul capitalei,  a fost renovat pentru a răspunde nevoilor de confort ale clienților: maximizarea spațiului de depozitare și potențarea surselor de lumină naturală. Pasiunea lor pentru călătorii a contribuit la conturarea temei întregului spațiu – să ofere sentimentul de libertate și de evadare din aglomerația urbană, să se bucure de un cămin primitor, luminos, versatil, dar totodată funcțional.

ACIC Apartment

Amenajare apartament ACIC

Conceptul de design propus pentru aceasta amenajare de apartamet a constat în crearea unei atmosfere serene, cu spații fluide, care se continuă armonios, fără a avea o delimitare vizuală clară la trecerile dintre zone.

În zona de zi regăsim spațiul de relaxare și bucătăria, care se continuă lin într-o alveolă ce adăpostește zona de dining. Toate trecerile dintre zone sunt realizate prin forme curbe întărind astfel ideea de unitate vizuala.

Față de planul inițial, în spațiul zonei de zi, am jonglat cu poziția funcțiunilor – alveola, care inițial găzduia bucătăria, s-a transformat în zona de luat masa. Astfel, zona de dining a primit o nouă perspectivă, mult mai frumoasă, cu  deschidere spre zona de lac.

Zona de acces cu hol a fost și ea delimitată de zona de zi, obțînând astfel un lobby de acces. Întreaga delimitare s-a realizat prin adăugarea corpurilor de mobilă care constituie acum bucătăria. Avantajul funcțional al unui ‚perete’ de mobilă este că ajută la  maximizarea spațiilor de depozitare ale bucătăriei.

Zona matrimonială reprezintă epicentrul confortului acestui apartament, unde reîntâlnim tema formelor curbe, non-invazive, creaind astfel un cadru perfect pentru relaxare. Piesele customizate din metal reprezintă atracția principală a spațiului pe care, datorită versatilității materialului din care sunt produse, le regăsim deservind mai multe funcțiuni: lampa de lângă pat care se continuă în noptieră, măsuța de machiaj și rafturi pentru cărți.

Ușa filomuro placate cu furnir facilitează o trecere vizuală  lină spre baia matrimonială. Aceasta oferă un spațiu generos de depozitare integrat din furnir, iar tapetul cu tematică geometrică reprezintă piesa principală pentru că se aliniază formelor curbe din amenajarea apartamentului.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Kanso – Andra Bica