Denumire proiect: Agency T

Denumire studio arhitectură:
Bloom Design Haus

Echipă proiect: arh. int. Vulpe Maria-Alexandra

Autor fotografii: arh. int. Vulpe Maria-Alexandra

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: în curs de implementare

Beneficiari: cuplu adult, soț-soție

Suprafața utilă: 32 mp

Proiectul a presupus renovarea unui segment dintr-o casă veche, cu o înalțime interioară generoasă de 4 metri. Amenajarea a pornit de la cornișa decorativă care a oferit legătura stilistică a interiorului cu exteriorul, urmărind o aliniere cu estetica generală a casei. Spațiul creat este unul funcțional, în care zona de lounge este clar delimitată vizual de cea de lucru. Elementele de accent atrag atenția și stabilesc un contrast plăcut cu identitatea clasică, boemă a clădirii. Provocarea proiectului a constat într-o intervenție cât mai prietenoasă și minimală asupra pereților și tâmplăriei, dar și asupra traseului electric inițial.

Pentru camera principală cu rol de birou, am dorit să amplificăm imaginea spțiului luminos, aerisit, păstrând structura inițială cu zona de lucru și zona lounge. Intervenția a presupus, de asemenea, și anexarea unui spațiu de depozitare. Zona de lounge a fost reorganizată cu televizorul pe același perete cu unitatea de dulap a biroului, pentru eliberarea celorlalți pereți. Masa generoasă de birou permite gruparea celor două unități de lucru, astfel încât spațiul să fie exploatat cât mai coerent. Stilul amenajării este unul modern, cu linii curate și blânde, cu accente clasice și cromatică elegantă. S-a utilizat tapet pentru un efect modern.

Grupul sanitar a urmat un concept îndrăzneț și dinamic. Accentul de vopsea portocalie în spatele lavoarului și peretele cu tapet vegetal, care oglindit pare că aduce natura în interiorul casei creează iluzia unui spațiu mai mare decât este în realitate.

Sfatul arhitectului

Pentru a evita spargerea și repararea pereților pentru circuitul electric, care ar fi presupus un efort major, s-a păstrat pe cât posibil traseul inițial. Folosirea oglinzii și a tapetului vegetal în baie a ajutat la crearea impresiei unui spațiu mai mare. Tapetul a adus natura în interior, iar oglinda a ajutat la maximizarea acestui efect.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Bloom Design Haus – Maria Vulpe