Denumire proiect:
Amenajare interioară Casa VV

Denumire studio arhitectură: Monwahl Studio

Echipă proiect:
arh. Monica Gabriela Motea

Autor fotografii: arh. Sabin Prodan

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu 2 copii

Suprafața utilă: 150 mp

Amenajare interioară Casa VV

Plecând de la placa de beton aparentă, la care s-a muncit cu atenție încă din faza de turnare pentru a avea un rezultat plăcut, fără greșeli de execuție, s-a dorit implementarea unui stil industrial, fără a ignora cerința pentru un spațiu cald și primitor. Astfel am propus o combinație de stejar, cărămidă, inox, metal, beton și nuanțe de gri sub formă de vopsea decorativă sau vopsea lavabilă, având și câteva accente de culoare.

Zona de zi se află la primul nivel al casei și are o structură open space, cu living, dining, bucătărie și o baie. Bucătăria este minimală, deschisă, cu mobilier simplu, dar perfect funcțional. De la unghiurile drepte din bucătărie și dining, am trecut la rontunjimile și texturile moi din living. Această zonă de zi este un complex de forme și senzații. Cărămida aparentă de pe casa scării este o altă trimitere industrială, de această dată subtil relaxată prin cromatică, iar balustrada metalică duce mai departe elementul grafic al rafturilor.

Zona de noapte aflată la următorul nivel este formată din trei dormitoare diferite ca stil, dar potrivite vârstei și necesităților fiecărui ocupant. În dormitorul matrimonial, ne-am limitat la peretele cu tencuială decorativă cu aspect de beton aparent și la o structură metalică fină în zona dulapului și a noptierei, ca și accente de industrial. Mobilierul este grafic și minimal, iar lămpile suspendate amplasate în lateralele patului dau o notă de eleganță dormitorului. Orașul ajunge la interior în dormitoarele copiilor: de la fototapetul în câmp dublu, care mărește vizual spațiul, la fototapetul de inspirație urbană și mobilierul custom made, care înlocuiește clasicele rafturi cu un sistem de depozitare. În băi, ca o continuare a întregii amenajări, avem plăci ceramice ce imită culoarea și textura betonului sau a lemnului. Și aici putem regăsi accente fine de metal, ce dau o eleganță aparte spațiului. Plăcile cu model graffiti din baia băieților au fost o dorință specială pe care mă bucur că am reușit să o îndeplinesc.

Rezultatul final este o scenografie coerentă, punctată de statement-uri cromatice. Cele mai multe dintre piesele de mobilier sunt proiectate de mine de la concept până la detaliere tehnică și au fost executate la comandă.

Părerea beneficiarului

„Monica este un om minunat și un arhitect talentat, foarte dedicată fiecărui proiect. Colaborarea noastră a fost excelentă. Casa noastră este atât de frumoasă datorită ideilor ei, muncii și profesionalismului. Ne-am dorit un spațiu cald și primitor, pe care să îl numim „acasă” și consider că l-am obținut.”

Sfatul arhitectului/designerului

Am mizat pe o combinație de texturi pentru a îndulci puțin duritatea betonului și a putea crea atmosfera dorită. Pentru a păstra și amplifica luminozitatea spațiului, am folosit canapeaua galbenă și câteva inserții de alb. Dacă vă doriți un aspect industial, dar în același timp să vă simțiți confortabil, lemnul, metalul și cărămida pot încălzi spațiul. Nu uitați și de un accent de culoare care poate schimba complet aspectul unei încăperi.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de MONWAHL Studio