Denumire proiect: Apartament B

Denumire studio design interior: Bizoo Studio

Echipă proiect: Designer de Interior Aliz Bocskor, Designer 3D Silviu Bleoca

Autor fotografii: Ioana Porav

Oraș/Localizare: Târgu Mureș

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: tânăr burlac

Suprafața utilă: 58 mp

Apartament B

Apartamentul asupra căruia s-a intervenit are camere spațioase, ferestre generoase și numeroase, care aduc multă lumină înăuntru chiar dacă este situat la parter. Totodată are spații de depozitare multiple și o terasă cu o suprafață consitentă, care corespunde cu întreaga lungime a livingului. Beneficiarul și-a dorit o amenajare personalizată cu o cromatică închisă, masculină, accente de lemn, un dormitor confortabil și baie cu walk-in shower.

Astfel am reușit să conturăm primele elemente ale proiectului – iluminatul cu profile și benzi LED care conectează încăperile și fluidizează sensul luminii în apartament, paleta monocromatică cu tonuri de albastru și texturile de lemn. Toate aceste direcții dau spațiului un caracter modern cu accente high-tech.

Deși proiectul a început ca o amenajare care respecta îndeaproape dorințele beneficiarului din punct de vedere estetic și funcțional, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată în 2021, când clientul decis să ofere apartamentul spre închiriere. Astfel intervenția a necesitat o schimbare de plan, la fel bugetul și cerințele per total, generând o nouă provocare pentru noi. Totuși, clientul a înțeles că investiția în obiecte de calitate și o abordare coerentă din punct de vedere al designului vor crește valoarea apartamentului. În cele din urmă, tot acest proces a dus la un rezultat final satisfăcător pentru beneficiar și potențialii chiriași.

Părerea beneficiarului

„Mi-am dorit un apartament amenajat practic și modern. Sunt pasionat de istorie, filme și fenomenul Bauhaus. Între timp, cerințele mele s-au schimbat pentru că m-am mutat cu jobul la București, de aceea am fost nevoit să închiriez apartamentul și să atrag o persoană care apreciază aceste lucruri. Sunt foarte mulțumit de amenajarea realizată, echipa de designeri a fost pragmatică în a adapta proiectul inițial, care era personalizat conform cerințelor mele, la schimbările de circumstanțe și apartamentul a fost regândit pentru închiriere. Echipa de designeri și constructori a fost prezentă și implicată în acest proiect în lipsa mea, ceea ce m-a ajutat foarte mult.”

Sfatul arhitectului/designerului

Iluminatul cu profile și benzi LED a fost gândit și plasat strategic pentru un efect vizual impresionant, fiind și o alegere smart din punct de vedere al eficienței energetice. Acest „truc” a contribuit semnificativ la atmosfera generală a apartamentului, care accentuează anumite zone și creează un adevărat spectacol numit Apartament B.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.