Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Acest apartament din București, de 76,5 mp, a fost amenajat în stil contemporan cu accente industriale, linii drepte și simple pentru o familie tânără, cu doi copii. Lucrările de amenajare au durat aproximativ un an.
BIROU: Rheea Studio
ARHITECT INTERIOR: Andreea-Gabriela Baban
FOTO: Bogdan Mosorescu
Apartament Brick Visual
Amenajare apartament Brick Visual
Povestea amenajării apartamentului a pornit de la existența cărămizii, pe care proprietarii au îndrăgit-o din prima clipă de când au vizionat apartamentul. Au știut că este elementul-cheie prin prisma căruia se vor decide restul lucrurilor. Așa a și fost, căci și noi, echipa Rheea, ne-am îndrăgostit de ea și am încercat să o păstrăm cât mai mult la vedere.
Culorile predominante în amenajarea apartamentului sunt griurile deschise și închise, albul și negrul, roșul burgundy și tonurile de albastru. Peste cărămidă am aplicat un lac de protecție mat, incolor pentru a-i intensifica culoarea de bază și pentru a impermeabiliza materialul.
Apartamentul de 76.51 mp, aflat într-un bloc vechi din 1960, “a suferit” recompartimentări în favoarea unor spații mai bine folosite și care să deservească unei familii cu 2 copii. Inițial, apartamentul avea trei camere, o baie, bucătărie închisă, două balcoane lungi și înguste și a fost preluat aproape la roșu. Pereții, plafoanele și pardoselile erau în mare parte decopertate – majoritatea fiind acoperite cu plăci de polistiren. În întregul apartament țevile de căldură erau înglobate total în pereți, astfel că am optat pentru încălzire în pardoseală electrică, pentru a nu strica o mare parte din pereții de cărămidă.
Am decis să mutăm linia bucătăriei în living și să creăm un open space, iar în locul fostei bucătării să amenajăm camera copilului cel mic. Această mișcare nu s-a întâmplat însă fără restricții: a trebuit să izolăm locul de dormit de țeava de gaze rămasă, conform normativelor, deși nu mai este folosită în apartament, așa că am propus separarea zonelor prin închideri cu pereți din gips carton și tâmplărie PVC cu geam termopan și uși batante, prin intermediul cărora să păstrăm și accesul pe balcon. Astfel, pentru a evita incidentele, țeava de gaze a rămas orientată spre balcon unde aerul se împrospătează constant.
O altă modificare bine-venită a fost să realizăm un grup sanitar suplimentar. Am profitat de poziția băii inițiale în vecinătatea balconului din dormitorul matrimonial care ne-a permis să tragem instalațiile sanitare necesare în interiorul balconului.
În ambele băi am folosit gresie și faianță Kerama Marazzi, precum și sanitare de la Delta Studio.
Prin prisma spațiului restrâns, în dormitorul mic al băiețelului am propus o ușă glisantă în perete, iar în grupul sanitar o ușă pliantă din două foi.
În dormitorul fetiței, laitmotivul cărămizii se împletește cu atmosfera girly-ish. Patul roz încadrat de căsuța din povestem care ascunde o depozitare generoasă, este preferatul celei mici.
În dormitorul matrimonial ne-am jucat cu texturarea peretelui din spatele patului. Ne-am dorit o zonă neutră, în culoare, dar care să iasă totuși în evidență subtil cu ajutorul luminilor și umbrelor. Am folosit glet extra-fin, o gletieră și am lăsat mâna liberă să dicteze jocul. La final, după ce s-a uscat, am aplicat vopsea lavabilă albă și lac de protecție mat.
Mici accente aurii în accesorii, câteva profile decorative vopsite la nuanța peretelui, în living și dormitorul matrimonial, dau o notă delicată și elegantă, regăsită și în personalitatea beneficiarilor.
Nu mereu, atunci când folosim negru sau culori închise, automat se micșorează spațiul. Sunt cazuri în care un perete sau un plafon colorat în negru creează exact efectul opus, și anume mărește vizual spațiul prin efectul de adâncire. Trebuie mereu să ținem cont de volum și de lumină pentru a lua decizia corectă. Acest truc de mărire vizuală l-am folosit și noi în amenajarea livingului și am optat pentru mobilier de bucătărie de culoare preponderent negru mat, în combinație cu texturi de lemn și metal.
Amenajarea apartamentului a decurs foarte fluid datorită faptului că beneficiarii au știut de la bun început ce își doresc, am primit un brief explicit pe care l-am respectat împreună, au fost deschiși la sugestii și s-au implicat activ pe tot parcursul lucrărilor. A rezultat un proiect reușit și foarte îndrăgit!
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.