Apartamentul se află într-un complex rezidențial nou. La momentul preluării proiectului toți pereții erau vopsiți în lavabilă albă, parchetul și ușile montate, băile placate cu ceramică și obiectele sanitare pe poziție. Am reușit să conturez un spațiu cu personalitate, transformând locuința albă care nu spunea nimic printr-o intervenție minimală la nivelul finisajelor pereților, cu un șantier cât mai redus, obținând astfel un impact vizual mare.
S-a dorit o amenajare minimalistă, cu cât mai multe spații de depozitare închise, culori neutre care să reziste în timp și un aparat funcțional coerent, având în vedere că cel mai mic membru al familiei are doar un an. Zona de zi cuprinde open space-ul, format din living și bucătărie, holul de la intrare și două bai, în timp ce zona de noapte cuprinde trei dormitoare – unul matrimonial, unul pentru copil și un dormitor mic transformat în birou.
Zona de open space a fost o provocare, deoarece spațiul este destul de limitat, iar cerințele proprietarilor și funcțiunile dorite au necesitat o atenție sporită în găsirea celei mai optime soluții de mobilare. Aceasta a fost transformată substanțial, integrând un mic spațiu de relaxare cu canapea și televizor, zona de dining cu o masă extensibilă, frontul bucătăriei și o mică insulă, care a devenit piesa centrală a zonei de zi, fiind un element atât estetic, cât și practic, ce separă livingul de bucătărie, oferind în același timp depozitarea necesară.
Atmosfera este una modernă, în linii simple, drepte, ușor impunătoare, având în vedere contrastul de negru pe care am mizat. Am propus să accentuăm grinda care înconjoară perimetral apartamentul, redefinind echilibrul de ansamblu prin generarea unor proporții diferite între elementele cromatice. Astfel, paleta inițială de gri a fost perfect armonizată de negrul masculin.
Părerea beneficiarului
„Ne-am dorit o amenajare cât mai practică, cu o atmosferă liniștită și odihnitoare. Suntem foarte mulțumiți de rezultat. Cristina a reușit să implementeze dorințele noastre într-un design pragmatic și armonios, unele detalii fiind chiar peste așteptările noastre. Dormitorul mic a fost cea mai neofertantă încăpere, dar a devenit cea mai funcțională: birou, dressing, cameră de oaspeți. Ne-am îndrăgostit de el la prima vedere.”
Sfatul arhitectului/designerului
Un truc foarte util pe care l-am folosit în living sunt oglinzile bronze, ce vin în continuarea vopselei decorative gri. Acestea crează o iluzie optică și măresc vizual spațiul, oferindu-i în același timp eleganță prin culoarea lor. Același truc cu oglinda bronze a fost folosit și în dormitorul matrimonial. Surpriza este că în spatele lor, se află un dressing generos.