Tip: apartament 3 camere

Suprafata utila amenajata: 51mp

Locatie: București

Buget:  30.000 euro (manopera inclusă, lucrări minore)

Durată: 5-6 luni (proiect + implementare)

Stadiul în care a fost preluat: locuință nouă, finisată

Nivel șantier: cu grad redus de complexitate

Photo credits: Arthur Tintu (Zinz Photography)

Apartament D

Apartamentul cu o suprafață utilă interioară de 80mp se află într-un bloc nou construit din zona de nord a Bucureștiului, iar proprietarii sunt un cuplu tânăr. La momentul începerii proiectului de design interior, apartamentul avea montate finisajele interioare de la dezvoltator, însă așa cum procedăm de fiecare dată, pentru a da o notă personală locuinței, am intervenit pe anumiți pereți cu finisaje speciale, cum ar fi vopsea decorativă și vopsea lavabilă colorată, creând accente pentru fiecare cameră. La bucătărie am adăugat ceramică nouă pe perete, în zona dintre corpurile de mobilier.

Apartamentul este compus în primul rând dintr-o zonă de zi, care cuprinde holul de la intrare, o baie, livingul și bucătăria, și o zonă de noapte cu două dormitoare și o baie matrimonială. Nu în ultimul, terasa de 40 mp este unul dintre plusurile acestei locuinței.

La cererea beneficiarilor, ne-am concentrat amenajarea doar pe o parte din apartament, și anume cea a zonei de zi și a dormitorului matrimonial și ne-am propus să realizăm un design aparte pentru acestea.

O primă intervenție asupra spațiului a fost demolarea parțială a peretelui despărțitor dintre bucătărie și living, din dorința de a crea o comunicare vizuală între cele două și ideea unui spațiu mai aerisit și mai mare. Astfel, am propus un glasvand de sticlă cu ramă metalică neagră, cu rol atât estetic, cât și funcțional de a reținere mirosurile din bucătărie. Acesta a devenit practic elementul central al livingului, punând foarte bine în evidență canapeaua gri.

Întreaga amenajare a fost gândită în nuanțe neutre de alb și griuri, însă cu accente de culori îndrăznețe și texturi de lemn, pe alocuri s-au realizat chiar elemente din lemn masiv. Livingul înglobează și funcțiunea de dining, în care avem o masă de dining de patru persoane, realizată de echipa ”Doi Tâmplari” din lemn masiv de stejar. Alături de textura naturală a lemnului, am ales scaune din catifea gri și roz pudrat pentru un plus de culoare. Corpul de iluminat amplasat deasupra mesei completează compoziția, iar pentru a evidenția și separa această zonă de diing am vopsit parțial peretele într-un albastru intens pe care l-am asortat cu două tablouri moderne.

Holul de la intrare comunică oarecum direct cu livingul, de aceea încă de la intrarea în apartament am creat un capăt de perspectivă format dintr-o comodă suspendată din mdf negru vopsit și o oglindă cu ramă metalică aurie deasupra.

Beneficiarii și-au dorit ca bucătăria să aibă un aer mai mult scandinav. Aceasta a fost gândită în primul rând funcțional, având spații de depozitare suficiente și un flux corect al circulației, fiind dotată cu electrocasnice încorporabile. Remarcată se face însă hota, care s-a dorit a fi una decorativă cu o ramă de lemn, material ce se regăsește preponderant în amenajare. Mobilierul de bucătărie a fost realizat din mdf vopsit mat alb, cu fronturi frezate, iar blatul din lemn masiv de stejar. S-au ales butoni și mânere cu finisaj de cupru, care vin să creeze accente în bucătărie, în neutralitatea albă de fundal. Chiuveta completează și ea stilul scandinav, iar bateria este un alt detaliu care iese în evidență.

Dormitorul matrimonial are un aer mai sobru, în care predomină textura lemnului de nuanță închisă de la nivelul mobilierului. S-au dorit multe spații de depozitare, astfel că am creat dressinguri generoase, care au mici accente de negru redate de butonii ușilor și sertarelor. Patul tapițat cu ladă de depozitare a fost ales într-o nuanță neutral de gri catifelat, iar peretele din spatele lui a fost vopsit cu vopsea decorativă cu textură ușor rugoasă tot gri.

La nivel de iluminat, am intervenit în primul rând prin modificarea pozițiilor surselor de lumină, astfel că avem o lumină generală în dormitor dată de spoturile aplicate negre, în contrast cu tavanul alb, montate în linie, și lumini de accent – cum ar fi cele două suspensii de deasupra uneia dintre noptiere și veioza de pe cealaltă noptieră. Lumina caldă este cea pe care am folosit-o în această cameră, potrivită pentru odihnă și pentru o atmosferă cât mai relaxantă, “de acasă”.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Cristina Micu