Call for Projects Album 2024

Accente industriale și o materialitate pronunțată – placaj din lemn natural, metal vopsit și tencuieli decorative cu aspect de beton. Aceste elemente îmbracă interiorul unui apartament dintr-un complex nou din București, integrând într-un spațiu redus multiple scenarii de utilizare.

Apartament DC1

Acest proiect are punct de ponire contrastul – juxtapunerea suprafețelor vopsite albastru și negru, cu texturi de beton și cu lemn natur. Atmosfera cu influențe industriale este completată prin diversele rezolvări din țeava rectangulară și plasa expandată și prin expunerea asumată a elementelor tehnice precum tubulatura hotei, țeava de gaz sau cablurile electrice.

Pegboard-ul, utilizat ca element funcțional, devine simultan și decor, aducând o vibrație subtilă în trei zone. Rafturile pot fi organizate flexibil și suplimentate oricând, iar căldura lemnului stratificat și textura sa transpar prin vopsitorie.

Apartamentul se bucură de lumina abundentă grație ferestrelor mari cu parapet jos. O banchetă adâncă, împreună cu depozitarea ce ascunde centrala murală, încheagă și activează nișa ferestrei mari a camerei de zi, cu vedere spre parc.

În dormitor, renunțarea la draperie aduce un aport de spațiu camerei, storul roman și masca ludică pentru radiator fiind elementele ce întregesc compoziția. Pentru a răspunde cerinței de a păstra spațiul aerisit simultan cu integrarea scenariului work-from-home și cu posibilitatea organizării unor mese cu musafiri, au fost adoptate mai multe soluții ingenioase. Locul de luat masa, executat custom sub formă de bar adosat canapelei, creează împreună cu aceasta o “insulă”, eliberând restul pereților și facând loc colțului pentru citit (bancheta de la fereastră) și biroului de lucru. Prin mutarea canapelei și extinderea mesei-bar, se pot adăuga încă 3 locuri pentru invitați.

Bucătăria – fundalul “insulei” și punctul central de atracție, integrează ascuns majoritatea nevoilor de depozitare. În dormitor, șifonierul generos dublează peretele și devine un fundal subtil pentru pat, în timp ce sertarele pe roți suplimentează depozitarea. Implicarea echipei de arhitecți atât în proiect cât și în managementul execuției a făcut posibile multiple micro-ajustări și coordonări între executanți separați ce contribuie la atmosfera generală și sporesc funcționalitatea.

Amenajarea a fost aleasă câștigătoare și în cadrul concurusului “Design meets functionality” organizat de Blum România.

Foto: Radu Matei

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de MAT Studio