Call for Projects Album 2025

Amenajare apartament 3 camere – Iasi

Apartament G.V.

Proiectul prezentat este încă o dovadă a cercetării estetice, unde direcția de design este aceea a minimalismului funcțional, curat și pur în esența formelor și a compoziției geometrice. Este un exercițiu de simplitate, care invită la relaxare și la aprecierea frumuseții gesturilor. Un apartament cu 3 dormitoare cu o suprafață de 85 mp, spațiul se decodifică ușor pe măsură ce parcurgeți amenajarea uniform proiectată. Finisajele alese, plintele ascunse, riflajele, iluminarea scenografică prin intermediul benzilor led, spoturile și accentele date de lămpile de perete și inclusiv atenția la detalii precum corpurile alese, încununează acest proiect a fi un exemplu demn de urmat în domeniul designului interior. Toate deciziile de design au fost subordonate preferințelor beneficiarilor – reprezentați de un cuplu tânăr de până la 30 de ani – elementele de accent fiind personalizate după gusturile acestora. Un exemplu de accent este finisajul ales pentru peretele din spatele patului dublu.

Textura brută, cu aspect nefinisat a părții inferioare, combinată cu finisajul perfect al peretelui din partea superioară, completată de iluminarea discretă cu LED-uri, marchează o abordare diferită, personalizată. Deci proiectul are identitate individuală. Din punct de vedere estetic, suita de texturi și paleta de culori folosite pe tot parcursul designului interior se remarcă din zona de intrare a apartamentului. Accesul este generos, permițând chiar și configurarea sălii de mese. Din acest spatiu, utilizatorul se poate orienta rapid catre toate incaperile apartamentului, datorita vizibilitatii ridicate si accesului rapid in zonele importante – living, bucatarie si dormitor matrimonial. Sala de mese are o formă circulară, care se evidențiază și prin forma corpului de iluminat, tocmai pentru a permite un flux de circulație și accesibilitate rapidă în jurul acesteia. Trecând pe lângă acest spațiu, utilizatorul ajunge în dormitorul matrimonial, unde accentul a fost pus pe relaxare și liniște, care este vizibilă prin culorile și texturile folosite.

De asemenea, nu s-a optat pentru nicio configurație de stocare, tocmai pentru a lăsa spațiul cât mai liber și ușor de informații. Cu fata spre zona de luat masa, se desfasoara zona de bucatarie. Vizual, acest spațiu este deschis și bine conectat cu restul casei, dar păstrează și calitatea unei bucătării închise prin integrarea sistemului de uși glisante. Adiacent spațiului de bucătărie se află zona de zi. Legătura vizuală și funcțională dintre ele este perfectă prin integrarea sufrageriei exact la mijlocul distanței dintre ele. Imaginea estetica a livingului este in concordanta cu designul minimalist functional care denota relaxare prin curatenia formelor, culorilor si texturilor. S-a luat în considerare și nevoia de spațiu de depozitare, iar aceasta a fost integrată în amenajare aproape invizibil. Acest lucru a fost posibil prin integrarea perfectă a mobilierului prin culoare și formă. Tot în concordanță cu elementele funcționale, sistemul smart este integrat în dezvoltarea designului interior. Acest lucru permite o diversitate în crearea scenariilor de iluminare. Așadar, ca și în descrierea filozofiei de amenajare interioară a Studioului Stefan Bugalete, urmărirea minimalismului funcțional se vede clar în designul acestui apartament. Pe lângă descrierea estetică a proiectului, se acordă o mare atenție rezoluției funcționale a spațiului.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Ștefan Bugalete