Interventia pe care am avut-o in acest proiect a fost una cu caracter estetic dar suprapusa peste o etapa de cvasiconsolidare a apartamentului, pozitionat dupa cum scrie si in titlu, intr-un ansamblu interbelic din centrul Bucurestiului.

Apartament interbelic – str. Domnita Ruxandra

Cea mai interesantă chestiune în această amenajare este forma planului apartamentului, respectând tipologia apartamentelor interbelice (2 căi de acces, principal și secundar, baie și grup sanitar și comunicarea camerelor importante prin intermediul glasswandului). Atenția acordată ventilării și introducerii luminii naturale și către spațiile de serviciu a fost întotdeauna o preocupare a arhitecților vremii dar poziționarea clădirii la intersecția a două străzi și amplasarea a câte 2 apartamente de nivel, au condus la un plan cu un contur mai putin compact în care întalnim tot felul de unghiuri și în care anumite spații par foarte contorsionate.

Chiar și așa, scopul pe care l-am avut în minte a fost generarea cât mai multor funcțiuni care să coexiste, acolo unde era posibil, generarea unor spații de depozitare ample dar discret încadrate în context, păstrarea elementelor arhitecturale specifice intacte și evidențierea lor prin piesele de mobilier cu influențe mid-century și scandinav, alese cât mai neutre și conforme geometric. Astfel, apartamentul se prezintă ca unul luminous, cald, discret și foarte intim, cu caracterul și pesonalitatea perioadei de care aparține dar și a proprietarului, amator de frumos și deschis către experiențe multiculturale.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.