Call for Projects Album 2024

Amplasat într-un ansamblu din imediata vecinătate a Campusului Politehnicii, apartamentul K spune o poveste despre transformarea a trei apartamente alipite într-un „acasă”, creat special pentru o familie de antreprenori tineri și fetițele lor.

Apartament K

Amplasat într-un ansamblu din imediata vecinătate a Campusului Politehnicii, apartamentul K spune o poveste despre transformarea a trei apartamente alipite într-un „acasă”, creat special pentru o familie de antreprenori tineri și fetițele lor. Partiul complex al noului apartament de 6 camere a trebuit să depășească rezolvările funcționale implicite și să genereze ambienturi contemporane spectaculoase, care să reflecte caracterul fiecărui membru al familiei și să-l inspire pe fiecare în parte. Într-un decor de fond minimalist-funcțional, iluminatul arhitectural cu focalizările sale subliniază traseul de la intrare către zona de zi, invitând privirea să poposească pe zonele de interes și texturile-suport ale acestui open-space neregulat. Pilastrul decorativ de marmură Calacatta Lucina din holul principal, zona de lectură cu șemineul cu dublă față (living-birou) placat în marmură Ceppo Grey; zona de living cu canapeaua generoasă în formă de „L”, și nu în ultimul rând bucătăria cu locul de dining central orientat – toate comunică într-un parcurs succesiv, ghidat de scenarii dramatice de lumină artificială.

Placările ceramice și vopselele în cromatici neutre, oglinzile de mari dimensiuni, placările în texturi de lemn și materialele naturale înnobilează spațiile cu eleganță și un aer dramatic, subliniat de accesorii metalice negre și aurii. Cele trei dormitoare beneficiază de dressing-uri și băi proprii, toate concepute ca o exprimare liberă a personalității membrilor familiei – de la neutrele mature și sobre ale dormitorului matrimonial, amplitudinea și diversitatea dressing-ului matrimonial, la efervescența și delicatețea dormitoarelor fetelor. Apartamentul K se încadrează categoric în stilul urban-contemporan, etalând materiale de calitate, obiecte de mobilier în volume simple, cât și un rafinament aparte dat prin accesoriile atent plasate.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.