Denumire proiect: Apartament M.G.

Denumire studio arhitectură:
Ștefan Bugalete Design Studio

Echipă proiect: Ștefan Bugalete

Autor fotografii: Cristian Istrate

Oraș/Localizare: Iași

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: tânară

Suprafața utilă: 75 mp

Apartament M.G.

Pentru această amenajare beneficiara și-a dorit un spațiu cât mai generos. Astfel, am renunțat la partiția dintre living și bucătărie, ceea ce ne-a permis crearea unei zone de zi mult mai flexibile. Fiind pasionată de călătorii, aceasta a vrut un apartament care să redea sentimentul unui hotel de 5 stele, care să o facă să se simtă mereu în concediu. Dimensiunea stilistică a spațiului este definită de linii moderne combinate cu elemente art deco.

În living s-a optat pentru o canapea cu formă organică, poziționată în centrul încăperii, împreună cu insula de bucătărie. S-a format astfel un spațiu de zi cu flux circular, potrivit pentru întruniri și seri cu prietenii. Cromatica aleasă a fost una neutră cu accente de auriu și roșu toscan. Bucătăria prezintă elemente prețioase, precum marmura cararra și fronturi metalice aurii. Aceasta a fost structurată pentru a maximiza spațiul de depozitare și frontul de lucru, dar în același timp a fost gândită ca un element de design ce vine în completarea zonei de zi.

Dormitorul mic a fost convertit cu uși de sticlă fumurie și lumini încastrate ce scot în evidență colecția de poșete a tinerei beneficiare, în timp ce în dormitorul matrimonial au fost integrate un pat cu baldachin și un șemineu cu vapori pentru crearea unei experiențe de hotel de lux. Balconul cu acces din dormitor a fost transformat într-un mic spațiu de lucru – birou. În baie am optat pentru o cadă freestanding și un despărțitor din sticlă cu folie smart, ce poate fi făcut opac sau transparent din telecomandă, pentru a deschide spațiul către dormitor, făcând șemineul vizibil din ambele părți. Cromatica neutră și luminile discrete invită la o experiență spa.

Provocarea acestui proiect a fost aceea de a crea o amenajare de lux, cu elemente unice, într-un apartament ce inițial părea constrâns de o compartimentare gândită acum mai bine de 40 de ani.

Părerea beneficiarului

„Mi-am dorit ca la mine acasă să mă simt ca într-un hotel de 5 stele. Sunt foarte mulțumită de toate detaliile de care s-a ținut cont în implementare. Canapeaua organică, insula de la bucătărie și patul cu baldachin din dormitor sunt toate elemente care îmi plac foarte mult. Dacă ar fi să aleg un colț preferat, atunci probabil că acela ar fi baia. Culorile, luminile discrete și materialele mă fac să mă simt ca într-un spa. Ador băile lungi în care pot să mă relaxez privind către șemineu.”

Sfatul arhitectului/designerului

Cel mai bun „truc” pe care îl pot sugera la o amenajare este acela de a avea din start un plan de compartimentare și mobilare foarte bine pus la punct. Încearcă să ascunzi eventualele elemente structurale/tehnice inestetice prin piese de mobilier gândite pentru a uniformiza spațiul.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Ștefan Bugalete