Call for Projects Album 2024

Amenajare apartament de două camere, în Cluj-Napoca. Stilul de amenajare este contemporan, cu înclinație spre minimalism. Viziunea proiectului a pornit de la faptul că imobilul a fost achiziționat ca investiție, fără o direcție specifică în privința modului în care va fi utilizat. Această incertitudine a utilizarii a generat o multifuncționalitate a spațiilor.

Apartament NC

Fiind un apartament cu doar două camere și ținand cont de necesitățile locuinței contemporane, nu avem o delimitare clară a zonelor de zi și de noapte. Holul de acces, livingul, bucataria, sunt tratate unitar, prin sisteme de mobilier și corpuri de iluminat care asigură o trecere insesizabilă dintr-un spațiu in altul. Livingul, open space cu bucataria, are o delimitare vizuala prin intermediul locului de masă insular. Pentru a face parte din zona de zi fara a aglomera, bucataria are o linie simplaă, cu fronturi inchise, albe. Toate piesele necesare, executate la comanda, sunt incorporate sau închise în dulapuri.

În același timp, ocazional, livingul se poate transforma in spatiu de dormit. Am creat un flux unitar, direcționat prin mobilierul liniar, continuu, plin, dar și prin sinele de tavan, foarte prezente în spațiu. Cantitatea insuficientă de lumină în zona de zi a generat un sistem de iluminat complex, în layere suprapuse, care aduc lumina în adancimea spațiului de living. Pe lângă sistemul de iluminat pe șine cu spoturi, am intervenit cu benzi led, pentru lumina ambientala. Cromatic, am mizat pe culori deschise, pentru un plus de luminozitate. Mobilierul la comanda este de culoare alba, sau gri foarte deschis, completat desuprafețe reflectorizante – oglinzile din zona intrării. Caldura adusa de fibra de lemn, ceruta de beneficiar, am integrat-o prin pardoseală, dar și in moblier. Accentul de metal negru e regasit in toată amenajarea, prin corpurile de iluminat și mânerele de mobilier. Baia este o pată de culoare.

La cerința beneficiarului am integrat aici albastrul, într-un mix de gresie terrazzo si placa uni. În dormitor, linia minimalista a mobilierului se menține. Am prevăzut și un spațiu de birou, pentru studiu dar și în eventualitatea lucrului de acasă. Biroul e o continuare a mobilierului de depozitare din dormitor, ca parte dintr-un întreg. O extensie a dormitorului în sezonul cald este terasa generoasă, prevazută cu zonă de masă și zonă de relaxare. Fotoliile din lemn de salcâm, pardoseala flotantă cu plăci de gresie care imită piatra, repetă idea materialelor naturale. Decorul spațiului e minimal, corpurile de iluminat sunt un plus decorativ, ca și pluta de pe perete – accent textural și de confort acustic.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.