Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Denumire proiect: Apartament R – Amenajare în clădire istorică
Denumire studio arhitectură: Addform Concept
Echipă proiect: arh. Anda Drăgan, arh. Walid Al-Ayoub
Autor fotografii: Laura Bâlc
Oraș/Localizare: Cluj-Napoca
Anul finalizării: 2022
Beneficiari: o tânără ambițioasă
Suprafața utilă: 134mp
Apartament R – Amenajare în clădire istorică
Beneficiara și-a dorit un interior romantic, elegant, în tonuri pastelate, care să exprime o poveste și a venit pregătită cu un număr impresionant de poze care să redea atmosfera și despre care a spus că îi reprezintă personalitatea, ca să o cităm „Asta sunt eu!”.
Tema de proiectare și locația se potrivesc ca o mănușă. Conceptul a pornit de la ideea de a păstra cât mai multe dintre elementele existente – tocurile și ramele ușilor, ușile originale găsite printr-un noroc în pod fiind recondiționate, rozetele din tavan din gips refăcute întocmai prin matrițare. În principiu s-a dorit ca această „casă” să revină la gloria ei originală. A fost foarte clar că nu se doresc decât materiale naturale (piatră naturală, lemn), astfel că în acest interior nu există gresie/faianță. Este mai mult o restaurare și apoi amenajare, având în vedere nivelul de intervenție care a fost necesar. Stilistic spațiul se încadrează în neoclasic, cu inserții contemporane și moderne.
Apartamentul se află într-o clădire istorică colectivă. Intrarea principală, amenajată monumental, fiind un parter înalt, a presupus placarea cu marmură a scărilor. Ușa de intrare, din lemn masiv cu vitralii, te conduce pe un hol placat cu mozaic de marmură în două culori – gri închis și ivoar. Acest hol face legătura cu holul secundar intern, cu un spațiu de depozitare/cameră tehnică și cu biroul (biblioteca). Astfel sunt onorate întâlniri de business fără ca vizitatorii să traverseze partea privată a locuinței. Holul secundar (intern) face legătura cu două băi – una feminină și una masculină, cu bucătăria, cu salonul și cu un spațiu tehnic cu rol de spălătorie. Din salonul pe care astăzi îl numim generic living, se ajunge în dormitorul matrimonial, precum și în birou și în holul secundar. Dormitorul matrimonial deține o legatură (secretă) cu baia matrimonială cu vibe feminin, placată cu onix, dotată cu cadă freestanding. De asemenea, din holul secundar intern, precum și din bucătărie se poate ieși pe o terasă suspendată din lemn.
Părerea beneficiarului
„Ce mi-am dorit eu de la amenajarea apartamentului a fost ca el să-mi reflecte personalitatea. Am vrut să pot să zic din tot sufletul „Asta e casa mea. Aici e sufletul meu”. Mi-am dorit ceva ce e atemporal, ce nu e un trend de moment, ci trece dincolo de bariera timpului. Dormitorul este locul meu preferat, este universul meu, în mod special zona măsuței de machiaj și oglinda cu ramă barocă.”
Sfatul arhitectului/designerului
O modalitate de a scoate în evidență anumite detalii și căldura lor, este prin contrast. Dacă reușim să realizăm un fundal care să scoată în față aceste elemente, efectul lor va fi automat mult mai mare. Biblioteca reflectă acest principiu din plin. Nu vă fie frică să experimentați culori mai îndrăznețe pe pereți. Nu va fi mai întunecat spațiul dacă vă jucați cu lumina și încercați să integrați mobilierul în același concept. În acest fel puteți da interiorului o identitate unică.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.