Denumire proiect: Apartament R – Caramel Nude

Denumire studio arhitectură:
ATAT Studio

Echipă proiect: Andreea & Caius Pinter-Filimon

Autor fotografii: Stan Sebastian

Oraș/Localizare: București,
Bulevardul Unirii

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: Persoană de 45 ani, căsătorită, locuiește în afara țării. Și-a dorit amenajarea apartamentului în care a copilărit, atât din motive sentimentale, precum și din motive obiective – posibilitatea locuirii în acesta și/sau închirierii acestuia pe termen lung.

Suprafața utilă: 61 mp utili + 4 mp 3 balcoane (living, dormitor, bucatarie)

Apartament R – Caramel Nude

Situat în centrul Bucureștiului, într-un bloc din anii ’80, Apartamentul R a trecut printr-o transformare completă. Rezultatul este un spațiu coerent, cuminte, însă cu o personalitate și o poezie aparte.

S-a dorit un apartament care să fie funcțional, un apartament adus la zi din punct de vedere tehnic, dar și estetic, un apartament în care beneficiara să poată locui la nevoie, dar în același timp să poată fi ușor de închiriat. De asemenea, beneficiara, fiind la distanță, a avut nevoie de cineva care să se ocupe de amenajare până la capăt, cu tot cu partea de execuție, urmărire de șantier, programare a livrărilor și montaj etc.

Procesul a pornit de la cromatică. Am vrut să fie ceva de impact, și totuși să creeze o atmosferă caldă, plăcută locuirii. Ca laitmotiv avem caramel nude-ul, care se repetă în mobilierul de bucătărie și pe peretele din dormitor. Livingul cu o tentă mai calmă din punct de vedere cromatic rămâne în aceeași tonalitate caldă, nude, completat cu accente cromatice de gri/negru și obiecte decorative cu iz scenografic.

Ceea ce urmărim în general în amenajările noastre este ca spațiul rezultat să fie corect interpretat și exploatat, păstrând în același timp un caracter estetic puternic. Stilistic, amenajarea are un aer contemporan, cu elemente neoclasice și japandi.

Colaborarea cu beneficiara a fost una foarte bună, roditoare, iar rezultatul final mulțumește pe deplin ambele părți. Libertatea de creație a fost mai mare decât în cazul altor proiecte, însă și gradul de implicare pe partea de execuție a fost direct proporțional, începând de la organizare/urmărire a șantierului, până la livrările produselor, finisaje și montajul mobilierului etc.

Sfatul arhitectului/designerului

Profilele decorative pentru perete dau ritmicitate ansamblului și îl organizează. Acestea măresc vizual spațiul, dau o notă aparte amenajării și sunt cu atât mai spectaculoase atunci când se regăsesc într-un contrast relațional plăcut cu mobilierul contemporan, în linii moderne.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de ATAT Studio