amenajare apartament

Birou: City Project
Echipă: arh. Ina Stănescu, arh. Irina Ionescu, arh. Andra Miron
Foto: arh. Arthur Țintu
Localizare: București
Beneficiar: tânăr
Durată execuție: șase luni
Suprafață utilă: 200 mp

Apartament Rahmaninov

Amenajare apartament Rahmaninov

Locuința se află într-un ansamblu rezidențial nou construit din București. Spațiul a fost recompartimentat față de planul inițial, pentru a oferi o suprafață mai mare zonei de zi, cu living, dining și bucătărie, care ocupă acum jumătate din apartament. Proprietarul și-a dorit o amenajare de apartament prin care sa obtina un interior modern, actual, cu o zonă de zi dominantă.
Spațiul trebuia să corespundă nevoilor unui tânăr activ, cu viață socială și mulți prieteni, dar care își dorea și un spațiu de relaxare confortabil, cu tehnologie multimedia incorporată și piese de mobilier de impact.

Stilul ales pentru amenajarea apartamentului este unul modern, cu o cromatică masculină și o tentă de glamour dată de accentele metalice aurii. Amenajarea a pornit de la o imagine aleasă de beneficiar, cu un obiect de design care se înscria în cromatica și linia generală a conceptului. Obiectul propriu-zis nu se regăsește în amenajare, însă le-a ajutat pe arhitecte să descifreze exact ce anume își dorea tânărul. Pereții și tavanele au culori predominant închise, ce transformă pardoseala deschisă la culoare într-un element surpriză. In amenajarea apartamentului s-a folosit mult negru, gri antracit, dar și alb (piatra naturală utilizată pe jos), accente bej de catifea, inserții fine de auriu-șampanie și elemente metalice pentru mobilier, corpurile de iluminat, tapetul texturat.

Mobilierul este confortabil și generos în zona de TV, cu un șemineu incorporat în masa din zona canapelelor. Bucătăria este deschisă și beneficiază de o insulă spectaculoasă, cu plita și hota incorporate, ea fiind un punct de atracție în sine. Masa cu picioare metalice separă zona de gătit de spațiul alocat livingului. Open space-ul este unul fluid, iar funcțiunile de socializare, relaxare și gătit se îmbină armonios. Zona de noapte este formată din dormitor, dressing și baie, conectate între ele pentru a crea o atmosferă intimă, confortabilă, atât prin materialele alese, cât și prin dispunerea lor pe pereți, pardoseală și mobilier.

Baia menține nota prețioasă din restul spațiilor, prin mixul de negru-auriu și iluminarea scenografică. Dușul este walk-in, cu rigolă Kessel, iar bateriile negre sunt de la Noken.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.