Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Call for Projects Album 2025
Acest apartament din zona Dristorului de trei camere a constituit o metamorfoză arhitecturală, rezultând dintr-un apartament vechi, un spațiu modern cu o cu totul altă față. Atmosfera inițială, lipsită de coerentă, a fost transformată radical printr-un design bine gândit, care valorifica fiecare centimetru al suprafeței utile disponibile, oferind o pondere echilibrată între utilitate și elegantă.
Apartament SC22
Una din principalele provocări ale proiectului a fost integrarea unor soluții ample de depozitare, fară a compormite senzorialitatea și fluiditatea spațiului. Pentru că nu existau nișe care să ne permită proiectarea unor dulapuri asunse, subtil perceptibile, am optat să le punem în valoare prin compoziție și materialitate. Astfel, încă de la intrarea în apartament se remarcă un hol lung, a cărui traseu este accentuat de linia dulapurilor furniruite.
În dormitor, dimensiunile reduse ne-au ghidat propunerea spre o depozitare care încadrează patul și deservește și pe post de noptiere, iar în camera dedicată biroului, am ales să delimităm vizual zona dulapurilor de restul zonei de lucru, prin folosirea aceluiași furnir de lemn. Prin acest artificiu ne-am dorit să creăm un portal conceptual către hol, și ulterior către baia secundară. Din necesitatea de a avea două spații de lucru în apartament, am combinat cel de-al doilea birou cu biblioteca în living, iar în bucătărie, am prevăzut un mobilier perimetral, optimizat astfel încât să permită utilizarea eficientă a spațiului disponibil.
Paleta de culori este dominată de tonuri neutre, griuri elegante, luminoase, care să nu dea senzația unei atmosferi apăsătoare. Acestea sunt combinate cu accente de lemn, element central în proiect, care conferă profunzime, textură și căldura întregii locuințe. Designul reușește să jongleze cu contrastele, temperând liniile clare, precise prin materiale diafane și contururi organice. Se remarcă alternanța dintre materialele reci: ceramică, quarț și cele moi, catifelate care îmbracă spațiul în confort și îl umanizează.
Există de asemenea o alternanță între iluminatul punctual, precis, de accent, și cea difuz, temperat, care adaugă o notă de delicatețe atmosferii. Aceste elemente antitetice aflate în dialog crează o armonie perfectă, oferind apartamentului un caracter versatil, adaptat unui stil modern de locuire, ce asigură un trai comod și durabil.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.