Denumire proiect: Amenajare
Apartament SM

Denumire studio arhitectură: SIARH proiectare arhitectură și design

Echipă proiect: dr. arh. Ion Mihai Flondor, dr. arh. Int., scenograf Silvia Ionescu

Autor fotografii: Mihai Trofin

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: un tânăr

Suprafața utilă: 60 mp

Proprietarul locuiește singur și călătorește mult în interes de serviciu. Povestea Apartamentului SM a pornit de la ideea unui spațiu în care să simți confortul unei camere de hotel de lux. Conceptul propus este un mix de nuanțe de gri și lemn cu accente create prin mici tușe de negru. Întreg ansamblul denotă masculinitate și mister.

Spațiul inițial avea intercalate zona de zi cu cea de noapte. Prin compartimentare am reușit să corectez zona de acces, pentru a crea un hol cu un mic spațiu de depozitare care ascunde accesul spre dormitor. Intrarea în baie se face din zona de zi și este delimitată de living prin riflaj. Zona de zi este gândită integral cu zona de hol și zona de bucătărie. Gama cromatică, deși limitată, oferă un joc între gri, lemn, mici accente de galben și negru. Lumina accentuează atmosfera misterioasă a spațiului, având mai multe surse și implicit mai multe scenarii de iluminat în funcție de momentul zilei.

Dormitorul te duce cu gândul la o cameră de hotel, prin accentele de lumină și mocheta de pe pardoseală. Pentru a nu ieși în evidență, în zona de dressing am creat un paravan vizual – un perete ce deservește ca fundal al patului. Baia, destul de mare pentru un apartament cu două camere, pastrează nota cromatică a întregii amenajări, jocul dintre gri, lemn și negru.

Părerea beneficiarului

„Mi-am dorit să am dormitorul ca o cameră de hotel. Sunt foarte mulțumit de amenajare, chiar dacă la început mi se părea prea mult gri. Odată ce am depășit perioada de acomodare, mi-am dat seama că îmi place. Toți cei care văd apartamentul îmi spun că le place foarte mult.”

Sfatul arhitectului/designerului

Am avut un buget mic și un timp scurt, astfel am ales fisinaje deja existente pe stoc, un lucru greu de găsit, dar nu imposibil. Ca truc am folosit oglinda pentru a mări și a dezorienta un pic parcurgerea spațiului. Un alt truc este lumina și, mai specific, scenariile de iluminat. Am folosit mai multe surse de lumină, rece în zona de zi, caldă și neutră în zona de living și zona de noapte. Îmi place să mă joc cu lumina și să creez o atmosferă specifică în funcție de momentul zilei.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Siarh – Silvia Ionescu & Ion Mihai Flondor