În acest proiect este vorba de un apartament vechi, de 3 camere și 82 mp, din anii 2000 ce a necesitat o refacere de la zero.

 

Beneficiarii, un cuplu tânăr, și-au dorit ca apartamentul să fie luminos și cald, minimalist și cu o gamă restrânsă de culori.

Apartament Unirii

Toate finisajele au fost schimbate, iar livingul a fost extins și în balcon, mărind astfel zona de zi. Vechea amenajarea avea mai multe scafe și zone de tavan fals coborât, astfel că prin renunțarea la acele scafe am reușit să facem un spațiu mult mai deschis pe înălțime și mai bine luminat natural.

O provocarea a reprezentat-o holul foarte lung și îngust, unde am folosit mai multe piese de mobilier menite să îl divizeze și să îl împartă funcțional. Astfel avem o zonă de cuiere care maschează și panoul electric, după care urmează o zonă de șezut cu pantofar și o oglindă mare, iar în final o zonă de polițe. Pe partea opusă, avem o depozitare care ascunde mașina de spălat rufe și care are câteva fețe de oglindă pentru a aduce mai multă lumină naturală pe hol dinspre living.

Bucătăria deschisă comunică foarte bine cu restul zonei de zi și am optat pentru un feeling minimalist și curat, cu încastrarea frigiderului și a cuptorului cu microunde în mobilă. Paleta cromatică folosită este una neutră, ce combină nuanțe de gri, bej și grej. Accentele pastelate de culoare sunt date de scaunele de la dining, de mobilierul de la bucătărie și de peretele verde de lângă bibliotecă. În cadrul bibliotecii am ascuns și aerul condiționat. Având canapeaua dispusă central, am poziționat o mini-bibliotecă în spatele acesteia pentru a se integra mai bine în amenajare.

Dormitorul matrimonial urmează aceeași linie a amenajării, având un puternic caracter scandinav și dă o notă de relaxare. Am pornit de la o paletă cromatică cu alb, gri și textură lemnoasă, iar accentul de culoare este dat de materialele textile.

Biroul servește și ca o cameră de oaspeți astfel că am folosit o canapea extensibilă. În dreptul mesei de birou am integrat o bibliotecă pe 2 laturi.Întreaga amenajare urmărește să creeze spații cât mai luminoase cu un stil scandinav, cozy și cât mai funcțional.

Băile au fost, de asemenea, complet refăcute. Am încastrat wc-urile și am utilizat spațiul de deasupra pentru depozitare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Cristian Patrascu Studio