amenajare casa

An execuție: proiectarea și implementarea a fost făcută în doua etape pe parcursul a 5 ani cu finalizare în 2020.
Timp de proiectare și implementare: 2 etape pe parcursul a 5 ani
Suprafața amenajată: 120 mp

Amenajare casă Aurel Vlaicu

Datele amenajării. Locația este amplasată în zona centrală a Bucureștiului pe o straduță plină de farmec.  Stilul neoromânesc exterior al clădirii se regăsește și la elementele interioare: tavan casetat, uși proporționate pe înălțimea mare a camerelor.

Amenajarea casei a avut ca implicare compartimentarea, proiectarea mobilierului, achiziții, proiectul de concept, schițe tehnice pentru proiecte, restaurarea pieselor vechi și achiziții secundare. Compartimentarea dormitorului a fost creată prin delimitarea zonei de dressing ascuns în spatele unui perete despărțitor construit.

Parchetul masiv a fost păstrat și retratat prin slefuire și băițuire. Ușile vechi au fost recondiționtate. Peste aceste recondiționări s-a făcut suplimentare  cu profile decorative care să preia desenul tavanului existent din prima cameră. Apoi a urmat proiectul de concept, mobilare si implementare.

Provocarea proiectului de amenajare casă. Aceasta a fost dată de realizarea balansului între clasic și foarte  modern. Mobilierul bucătariei a fost proiectat în stilul pieselor deja existente și restaurate în stil clasic. Biblioteca metalică și panourile despărțitoare au fost elementul surpriză care desenează linia de imprevizibil a proiectului. Negrul ca și culoare este un alt element imprevizibil pentru contrastul pe care îl face cu linia clasică dată de picturile murale și profilele decorative.

Stilul. Plecând de la elementele clasice ale clădirii, s-a urmărit o îmbinare între clasic și modern, soluție dată de alăturarea profilelor decorative  ale pereților pictați în stil  clasic, cu elemente foarte moderne de metal desenate într-un stil modern-geometric.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Rampa Studio – Alina Anton