Proiectul a pornit de la o casă lăsată în derizoriu de mulți ani de zile, o casă care a fost salvată de către noi, constructori și beneficiari, și căreia i s-a oferit o viață elegantă și actuală vremurilor în care trăim. Aceasta a fost și solicitarea beneficiarilor, de a crea din punct de vedere funcțional o locuință în care activitățile diverse de zi cu zi (lucrul la birou, relaxarea, somnul, sportul și nu în ultimul rând, crearea bucatelor de bucătărie artizanală) să fie foarte clar separate într-un flux funcțional logic.
Apoi, al doilea aspect, dar la fel de important ca primul menționat, ar fi acela al creării unei case actuale stilistic, dar cu puternice influențe mid-century, mai ales la nivelul unor piese de mobilier sau iluminat din acei ani, licitate și restaurate cu mult entuziasm și grijă. La nivelul materialelor, nu există variații majore, am folosit 3 mari game: lemnul natural de stejar, terrazzo și tapițerii în nuanțe deschise. Acestea sunt puse în evidență cu ajutorul unor accente metalice negre.
Rezultatul final este acela al unei locuințe trăibile, confortabile, calmante, valabile în timp și care să deservească în cel mai util mod viața în toate momentele ei. Locuința este una în care s-a acordat atenție, pe cât de mult bugetul de investiție a permis, asupra aspectelor ecologice. În primul rând, ce am reușit la nivelul consumatorilor majori a fost să implementăm panouri solare, pompă de căldură și să asigurăm o izolație termică optimă și recuperatoare de căldură. Încălzirea la nivelul parterului se face cu ajutorul unui șemineu ce asigură randament până la 100 mp. Apoi, la nivelul compartimentării, am folosit cărămidă rezultată din desfacerea zidurilor inițiale în construirea celor propuse de noi. Finisajele sunt unele compuse din materiale secundare precum terrazzo din spartură de piatră și ciment, PAL-ul din rumegușul lemnului și rășini sintetice, iar tapițeriile au indicatori de materiale realizate din reciclarea altora.
În al treilea și ultimul aspect prezentat de noi pe acest subiect al utilizării responsabile a materialelor, la nivelul mobilierului, multe dintre piesele ce îl compun sunt elemente vintage și antichități, care exclude prezența și implicit fabricarea unor noi produse, dar și minimizarea deșeurilor din renunțarea la acestea. Poate și datorită plăcerii cu care am lucrat acest proiect, pot spune că nu am întâmpinat piedici la nivel estetic. Comunicarea cu beneficiarii a fost una foarte bună pe tot parcursul derulării conceptului, proiectului și implementării, toate acestea derulându-se cursiv. Singurele provocări au fost la nivel de implementare a soluției în stadiul în care locuința se afla la momentul preluării acesteia, cu vicii majore la nivel de izolații termice și hidraulice și în mică măsură de compartimentare.