Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Denumire proiect:
Birou Columna Residence
Denumire studio arhitectură: AIO
Echipă proiect: Interior Designer Marius Blaga; Arhitect Ioana
Lazanu; Arhitect Iunia Buricescu
Autor fotografii: George Reuel Negrea
Oraș/Localizare: Cluj-Napoca
Anul finalizării: 2020
Beneficiari: antreprenori
Birou Columna Residence
Scopul intervenției a fost crearea unui birou reprezentativ pentru compania Columna Residence. Spațiul amenajat într-o cheie modernă este alcătuit din zona de lobby cu recepție și grup sanitar pentru vizitatori, aparat de birouri – birou CEO, birou CFO și birourile departamentului de contabilitate cu grup sanitar intern și sala de ședințe cu zonă de chicinetă.
Conceptul propus a pornit de la ideea de a crea un spațiu elegant și un mediu plăcut de lucru, care să transmită totodată profesionalism. Astfel, amenajarea combină piese de mobilier de renume de la producători italieni și folosește materiale atent selecționate, precum piele nabuck, catifea și obiecte custom realizate de artizani din România.
Cromatica este reprezentată de nuanțele naturale calde are funirului de ulm și stejar folosit pentru placarea pereților și a fronturilor de mobilier, acestea oferind sentimentul de ambient atemporal, cald și primitor. Textura de lemn a fost ingenios combinată cu profile de alamă masivă și lastre de piatră naturală cu texturi și nuanțe diferite, acest lucru fiind întâlnit și în planul secund al pieselor de mobilier, oferind astfel unitate spațiilor.
În cadrul acestui proiect au fost integrate și obiecte unicat. Masa de discuții cu blat de piatră, care se întoarce vertical, cu piciorul riflat din același material și un element oval din alamă masivă cu rol de susținere, oferă spațiului un punct focal interesant. Atât structura metalică aflată în birou, care se autosusține, cât și zona de recepție cu elemente îmbrăcate în foiță de alamă sunt obiecte care au fost gândite în cele mai mici detalii de echipa AIO. Designul propus a reușit să ofere spațiului ergonomia potrivită pentru desfășurarea activității utilizatorilor, adăugând o notă de originalitate și rafinament.
Sfatul arhitectului/designerului
Folosirea plăcilor de parchet cu o lungime de 2,6 metri și lățime considerabilă a generat un impact vizual plăcut datorită îmbinărilor relativ puține care au rămas aparente în întregul spațiu. Tavanul de fetru ajută atât acustic, reducând ecoul, cât și estetic, mascând ventilațiile și instalațiile predispuse pe tavan.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.