Denumire proiect:
Biroul Human Direct

Denumire studio design interior:
KILLA – Interior Design by Incze Lilla

Echipă proiect: Incze Lilla –
designer interior

Autor fotografii: Chris Nemes

Oraș/Localizare: Cluj-Napoca

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: Biroul Human Direct

Suprafața utilă: 120 mp

Biroul Human Direct este situat în inima Clujului, într-o clădire istorică veche de 140 ani, în stare bună, necesitând renovări relativ minore. Amenajarea a avut o misiune importantă: să devină un loc de colaborare, creativitate și învățare, unde consultanții din cadrul Human Direct să aibă un sentiment de apartenență, să se simtă motivați și inspirați. Stilul este dificil de încadrat într-o singură categorie. Aș spune că este o îmbinare a stilului clasic cu cel modern. În ceea ce privește cromatica, am optat pentru culori vibrante, intense. Culoarea dominantă este albastrul, astfel evidențiind brandul, în timp ce culorile complementare folosite sunt portocaliu/culoarea lutului, culoarea lemnului, negru și alb.

Spațiul are un hol și patru încăperi de birou cu funcții diferite: office privat, office comun (7 persoane), office/recepție (2-3 persoane), sală de conferință. Holul dă tonul pentru atmosfera întregului birou. În momentul în care pășim pragul, ne trezim într-un spațiu care ne impresionează prin culori intense și modele îndrăznețe. Profilele decorative ne duc cu gândul la trecut, iar cromatica modernă spre viitor. Biroul privat are o atmosferă mai personală. Decorul tinde spre un stil informal, dorința specială a directorului Human Direct. Forma logo-ului se regăsește atât pe peretele vopsit albastru, placat cu profile decorative, cât și în modelul covorului. Am optat pentru culori mai închise, intense, în combinație cu căldura lemnului natural. În amenajarea biroului comun am vrut neapărat să țin cont de aspectul funcțional tehnic pentru a crea un spațiu de lucru sănătos și confortabil: am folosit birouri cu înălțime reglabilă, scaune ergonomice și un sistem special pentru managementul cablurilor. În colțul încăperii am amenajat o zonă de relaxare. Balansoarul suspendat are un fundal cu un design personalizat, colorat și vibrant, inspirat din literele cuvântului „human”, vopsit pe perete de către un specialist.

Fiind o casă nedecomandată, sala de conferințe asigură și trecerea spre biroul comun. Elementul central al acestei încăperi este paravanul despărțitor cu un design personalizat care are ca inspirație forma logo-ului HD. Tapetul separă vizual spațiul dedicat conferințelor de restul încăperii, iar în zona de trecere am amenajat un loc de relaxare/așteptare. Inspirat din logo am creat un pattern iluminat care este elementul central al spațiului de office/recepție. Ușa vopsită în albastru închis deschide privirea spre birourile adiacente. Lustra cu formă specială de pe tavan subliniază înălțimea interioară impozantă a spațiului.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit să redăm sufletul acestei case astfel încât să obținem și un mediu creativ pentru echipa de consultanți din cadrul Human Direct. De asemenea, ne-am propus ca designul să redea cultura organizațională a companiei noastre. Culorile, ergonomia birourilor și mobilierul ales ne fac să ne simțim foarte relaxați și să devenim mai creativi și mai productivi în aceste birouri reamenajate. Suntem foarte recunoscători pentru intervenția lui Lilla.”

Sfatul arhitectului/designerului

Cheia reușitei acestui proiect a fost colaborarea echilibrată dintre beneficiar și designer, bazat pe încredere reciprocă. Luând ca punct de plecare brief-ul formulat de echipa HD, am avut onoarea să jonglez liber, îmbinând dorințele beneficiarului, posibilitățile imobilului și viziunea mea personală pentru acest proiect.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.