amenajare apartament

Amplasament: București

Suprafață: 50 mp
An finalizare: 2020
Fotografie: arh. Alexandru Prodan

Blue 66

Amenajare apartament Blue 66

Apartamentul de 50 mp, amplasat într-un imobil șaizecist, a beneficiat de o renovare capitală reușind astfel să se înlăture imaginea sa veche – prăfuită și întunecoasă, adoptând un nou chip, aliniat prezentului.

Același spațiu surprinde astăzi printr-o judicioasă utilizare a suprafețelor și prin abundența luminii naturale potențate de mobilierul predominant deschis la culoare și accentuat prin zone de albastru marin.

Principala provocare a proiectului de amenajare a apartamentului a constat în utilizarea la maximum a suprafeței sale fără a aglomera cu volume imaginea generală.

În acest sens, în primul pas al amenajării apartamentului, bucătăria a fost dotată cu blat generos de lucru în texturi lemnoase, îmblânzind astfel albastrul fronturilor. O imagine în oglindă a blatului se găsește pe peretele opus, de data aceasta utilizarea suprafeței fiind de loc de luat masa.

​În camera de zi, mobilierul se caracterizează prin versatilitate, biroul încadrat de volume de depozitare fiind ușor mutabil și putând a se transforma în masă pentru cina în familie sau alături de prieteni.

​Dormitorul culminează printr-un spectacol al reflexiilor – ample oglinzi, întoarse pe două planuri, sporesc senzația de spațialitate și de luminozitate, iar asimetria peretelui de fundal conferă nota de dinamism ce sparge monotonul.

​Demn de a fi menționat este și vestibulul unde în spatele unui placaj de PAL albastru marin, ritmic dispus pe lungimea peretelui, au fost amplasate benzi de lumină LED ce sugerează ideea de imponderabilitate a alcătuirii.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.