Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu profesionistul.
Mi-am dorit ca simțurile să-ți fie impresionate atât vizual, cât și tactil atunci când pășești pe cărămida încălzită și simți diferențele dintre plăci. Designul cu puternice accente industriale este estompat de accentele boeme introduse în amenajare. Întreaga amenajare este completată și întregită prin intermediul cercului, simbol prezent în fiecare încăpere și în fiecare perspectivă. Texturile și materialitatea pereților și a obiectelor este sporită și de iluminarea indirectă focusată în puncte de interes, precum rafturile sau în zona de citit. Fluiditatea spațiului este accentuată prin zonificare, dar și de mobilierul continuu de pe un perete pe altul, cu texturi unitare, iar diferențele de adâncime sunt preluate prin elemente rotunjite.
Brick is the new Black
Primul element pe care îl observi în momentul în care intri în apartament este pardoseala din cărămidă, și da, nu este o placare ceramică, ci chiar cărămidă feliată din materiale recuperate din demolari. Pentru a lumina și estompa impactul culorii principale, am folosit un chit alb și am ales să îl las aparent în unele zone. Mi-am dorit ca simțurile să-ți fie impresionate atât vizual, cât și tactil atunci când pășești pe cărămida încălzită și simți diferențele dintre plăci. Inspirația pentru folosirea neconvențională a acestui material, mi-a venit chiar mergând la prima intalnire cu clienții, deoarece blocul se află într-o fostă zona industrială, unde am descoperit o frumusețe de hale reabilitate din cărămidă aparentă. Fațada blocului este și ea marcată de acest material, continuitatea obtinuta astfel între pereții exteriori și pardoseală este vizibilă când stai pe canapeaua din living și privești prin ferestrele mari în balcon.
Pe măsură ce înaintezi mai mult în spațiu, te cuprinde o liniște, un calm indus de tavanul de culoarea nopții ce te absoarbe în lumea contemplării. Designul cu puternice accente industriale este estompat de accentele boeme introduse în amenajare precum bumbacul albicios al tapițeriei scaunelor și al covorului, albul cimentos al tabloul circular din dormitor, stuful fragil de lângă canapeaua moale din catifea verde sau prin invocarea echilibrului energetic datorat plantelor. Întreaga amenajare este completată și întregită prin intermediul cercului, simbol prezent în fiecare încăpere și în fiecare perspectivă, de la oglinda circulară din baie, la scaunele din balcon, la corpurile de iluminat, la obiectele decorative și chiar la motivele din tablouri. Volumetriile acestor elemente din materiale naturale și cercurile concentrice din picturi emoționează și încarcă de spiritualitate spațiul. Texturile și materialitatea pereților și a obiectelor este sporită și de iluminarea indirectă focusată în puncte de interes, precum rafturile sau în zona de citit. Fluiditatea spațiului este accentuată prin zonificare, dar și de mobilierul continuu de pe un perete pe altul, cu texturi unitare, iar diferențele de adâncime sunt preluate prin elemente rotunjite. Am fost atât de absorbită de această amenajare și de încrederea acordată de către clienți, încât am realizat și toate lucrările artistice din casă, ceea ce m-a uimit până și pe mine pentru că nu mai pictasem de mai bine de zece ani. Călătoria artistică a pornit din baie, unde am realizat catedrala din centrul Clujului pe pereții din jurul căzii.
Apartamentul a fost destinat închirierii pentru turiști, și de aceea, o imagine cu un puternic impact vizual, un reper arhitectural, mi s-a părut potrivit. Deși poate părea excentrică și chiar nepotrivită asocierea, mi-am dorit ca vizitatorul după o zi de cutreierat prin oraș, să se relaxeze cu un pahar de vin în mână în apa caldă și să-și continue admirația pentru oraș și pentru clădirile din Cluj, privind la detaliile catedralei și dorindu-și să se întoarcă aici încă o dată și încă o dată. Oglinda circulară amplasată pe colțul opus căzii din baie răstoarnă percepția spațiului și te îndeamnă să te pierzi în infinitate. Plantele curgătoare îți conduc spiritul spre natură și visare. Ce poate fi mai odihnitor pentru spirit și pentru minte decât să dormi într-o peșteră? De la această premisă am plecat în amenajarea dormitorului, unde tavanul se contopește prin mișcări circulare cu peretele din spatele patului și unde volumetria tencuielii te trimite direct cu gândul la un spațiu ancestral din mijlocul naturii. Am mai adăugat câteva accente de galben-auriu pentru a evoca energia soarelui și elemente de mobilier din lemn pentru a face trimitere la pădure. Pentru a transmite efectul de pierdere în mijlocul naturii, ușa este ascunsă în mobilier, lumina soarelui este filtrată de o perdea de in semitransparentă, iar vegetația este omniprezentă.
Contactează
autorul proiectului!
Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.