Denumire proiect: bruTTe

Denumire studio arhitectură:

Inga Bunduche Interior Design

Echipă proiect: Inga Bunduche

Autor fotografii: Inga Bunduche

Oraș/Localizare: Mogoșoaia

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu un copil

Suprafața utilă: 72 mp

bruTTe

Încă de la intrare, mirosul de cărămidă arsă te traspune într-o altfel de experiență, unică, stilată, de tip loft. Arhitectura livingului este rezolvată printr-un plan deschis, alcătuit din trei zone distincte, dar totuși interconectate: living, locul de luat masa și bucătăria. Planul rectangular este îmblânzit de formele organice regăsite în multe elemente ale amenajării. Geamurile din tavan până în pardoseală adaugă încă mai multă înălțime celor aproape 290 cm.

Tavanul din beton lăsat la vedere, peretele stâncă, sculptat de un artist talentat, gresia care imită pardoseala industrială la bucătărie, cărămida din lut din zidărie aparentă sunt elementele-cheie ale amenajării. Mobilierul este simplu și funcțional, iar decorul minim, constând din niște mâini suport pentru ghivece, o vază neagră cu o formă organică, un tablou din tavan până în pardoseală, ca și geamurile care ne dau o vedere panoramică asupra pădurii, toate semnificând legătura strânsă a omului cu natura, ca și conceptul arhitectural în sine.

Având în vedere culoarea intensă a cărămizii din construcție lăsată la vedere și culoarea parchetului aflat deja în spațiul de la care am pornit, am decis să mergem pe nonculori pentru restul amenajării pentru a pune în evidență frumusețea elementelor regăsite.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit să păstrăm linia arhitecturală și totodată să avem un interior inedit și special la fel ca noi, diferit de restul apartamentelor din complex. Ne regăsim în fiecare colțișor din spațiu și suntem mai mult decât mulțumiți de amenajare. Fetița își petrece cel mai mult timp pe leagăn, lângă geamul cu vedere panormică asupra curții ansamblului și pădurii din depărtare, iar noi pe canapea, lângă sculptura-piatră.”

Sfatul arhitectului/designerului

Am avut norocul unui interior deja deosebit, datorită arhitectului proiectulului. Trucul a fost să simțim cu adevărat atmosfera apartamentului și să o completăm într-un mod inedit. De exemplu, imediat cum intri în spațiu simți o căldură specifică, lucru pe care am hotărat să îl accentuăm prin formele organice din peretele sculptură, prin canapeaua geometrică și prin decor. Legătura omului cu natura prezentă prin toate simțurile în acest interior este un punct forte al spațiului. Sfatul nostru este să dați frâu imaginației voastre sau să acceptați ideile arhitectului/designerului pentru a obține un spațiu unic. Puneți accent pe creativitate și pe artă după ce aveți puse la punct noțiunile funcționale.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Inga Bunduche