Call for Projects Album 2024

Terasa bar-restaurant amenajată în grădina de vară a Hotelului Carol din Vatra Dornei, a devenit o inimă pulsantă a acestuia, o oază de rafinament și relaxare, ce însoțește farmecul ansamblului istoric de final de secol XIX.

CAROL BAR – Vatra Dornei, jud. Suceava

Amenajată într-o structură de lemn existentă, terasa se reintegrează în vecinătatea imediată a hotelului, păstrând conexiunea cu acesta, dar și cu parcul din inima orașului, printr-un sistem de panouri de sticlă glisante. Acestea permit o relaționare directă cu exteriorul și o permeabilitate generoasă. Lumina naturală ce pătrunde prin ferestre și vegetația din grădină creează un decor general fresh. Atmosfera terasei te îmbie să călătorești în timp.

Materialele, texturile și decorațiunile cu iz retro reinterpretat se îmbină armonios, evocând o epocă trecută, dar într-o notă actuală – o doză subtilă de nostalgie pentru un plus de confort și familiaritate. Serile de vară devin cu adevărat magice pe terasă, când luminile discrete și muzica ambientală creează o atmosferă romantică și relaxantă.

Prin amplasarea sa centrală, barul este punctul de maxim interes al spațiului, ca un nucleu funcțional – generator al întregii amenajări, deservind atât zona de cafenea – orientată către cazino, cât și cea de bar-restaurant – orientată către hotel. Indiferent de momentul zilei, poți alege locurile de la bar. Aici vei regăsi nu doar un flux meticulos proiectat, dar și o oază pozitivă, cu locuri de stat înalte, scăldate în scenarii diferite de lumină față de cele de la mesele obișnuite.

Terasa nu putea fi completă fără o alveolă tip separeu, dar și o zonă de perete instagramabil, unde toți cei care își doresc pot face o fotografie de colecție digitală, împărtășind prietenilor lor ambianța și experiențele lor în noua locație a hotelului Carol.

Foto: Sabin Prodan

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.