Call for Projects Album 2024

Povestea proiectului a început în 2021, odată cu dorința beneficiarilor de a extinde locuința existentă. Mare parte din această extindere aparține zonei de zi, având posibilitatea să fie conectată curții, neexploatată anterior.

În urma recompatimentarii partea mediana a casei devine un spatiu intermediar și în consecință trebuie să fie permeabilă spațial. Pragurile transparente oferă o percepție amplă a parterului, dar și a profunzimilor curții încă de la intrare. Living-ul este organizat în 3 zone distincte: bar, dinning și o zona lounge oferind o experiență spațială variată.

Paleta cromatică este redată de tonuri calde și deschise, preponderent fiind lemnul. Complementar „elementul” metalic devine diafan odată cu pătrunderea luminii prin perforații. Zona mediană este o combinație de metal și mineral cu nuanțe de gri, în care regăsim accente de inox. Dormitorul este spațiul intim ascuns parterului. Aici nu mai predomină rigiditatea materială, ci linia curbă și nuanțele calde. Pentru băi am ales tonuri neutre si deschise, cu mici variantii discrete ale texturilor, în contrast cu acestea am inserat accente de negru mat aferente bateriilor și accesoriilor sanitare.

Foto: Sabin Prodan

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Citylife Arhitectura – Ioana Daria Toghe