Denumire proiect: Casa B

Denumire studio arhitectură: Minimal Architecture

Echipă proiect: Cindy GAL

Autor fotografii: Miruna Moldovan și Hunor Bako

Oraș/Localizare: Bucsin, Harghita

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie cu 2 copii (adulți)

Suprafața utilă: 120.4 mp utili

Unul dintre punctele tari ale amenajării a fost relația cu peisajele din exterior. Extinderea a fost gândită astfel încât casa să fie orientată către valea din apropiere. De asemenea, lemnul de fag a fost folosit ca textură principală alături de alb, câteva accente de verde și textura de caramidă aparentă.

Livingul și bucătăria alcătuiesc zonele principale de la parter. Accesul se face printr-un hol care leagă casa veche de cea nouă; din hol ai acces la o baie și la dormitorul de oaspeți cu baia proprie. Etajul cuprinde o cameră mare, în care găsim un pat matrimonial și patru paturi mici de o persoană, o cameră pentru două persoane și o baie de serviciu.

Toate încăperile au fost tratate unitar. Inițial, singura modificare prevăzută în proiect era extinderea construcției, însă între timp s-a hotărât renovarea integrală a casei existente, alături de o serie de alte modificări: recompartimentarea bucătăriei, mutarea băii în locul depozitării, reorganizată pentru o exploatare mai bună a spațiului sub scară. La etaj am intervenit aspura dormitorului mare în urma schimbărilor de fațadă, restul spațiilor fiind într-o stare bună.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit mai mult comfort. Amenajarea a ieșit mai bine decât ne așteptam, pozele de înainte de modernizare sunt de nerecunoscut. Dormitorul matrimonial de la etaj e perfect pentru a citi relaxat pe pat, iar peisajul este nemaipomenit.”

Sfatul arhitectului/designerului

Pentru a ști că facem alegerea potrivită în materie de culori, putem să luăm ca exemplu relația dintre spațiul interior și cel exterior. Astfel, texturile și culorile care se regăsesc în peisajele văzute prin ferestre au fost reinterpretate ca elemente de vocabular cromatic în amenajare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Minimal Architecture – Cindy Gal