Call for Projects Album 2024

Acest proiect se remarcă prin simplitate cromatică îmbinată cu o geometrie inedită, prin forme organice temperate prin ritmuri lineare, în degradé. Spațiile de living, dining şi bucătărie curg unul din celălalt, prin piese de mobilier interconectate. De fapt, putem spune că aici este vorba de o singură piesă de mobilier de o mare complexitate, ca un un one-man-show al acestui spațiu.

Casa căsuței plutitoare

Acest proiect se remarcă prin simplitate cromatică îmbinată cu o geometrie inedită, prin forme organice temperate prin ritmuri lineare, în degradé. Spațiile de living, dining şi bucătărie curg unul din celălalt, prin piese de mobilier interconectate. De fapt, putem spune că aici este vorba de o singură piesă de mobilier de o mare complexitate, ca un un one-man-show al acestui spațiu. Livingul prezintă un spațiu pe dublă înălțime, din care se poate observa actorul principal al acestui proiect, căsuța plutitoare. Din primul moment al vizionării acestui spațiu, ne-am închipuit un proiect bazat pe contradicția obiectelor de exterior plasate la interior şi viceversa. Aceasta idee, împreună cu fantezia ludică a conceptului de căsuță în copac, ne-au îndemnat către această propunere. Am transformat volumul băii într-o căsuță plutitoare deasupra bucătăriei, conectată cu solul printr-o „scară” ce separă livingul de bucătărie. Această „scară” reprezintă și punctul de inflexiune vertical-orizontal al spațiului, completând marea piesă de mobilier.

Ideea plutirii, a zborului este susținută și de aplicarea unui tapet ce înfățișează trei cocori în zbor, deasupra televizorului. În bucătărie, am profitat de multiplele spații de depozitare și am renunțat la corpurile suprapozabile. Astfel, încăperea are o atmosferă ușoară, aerisită, iar deasupra blatului de lucru se remarcă un singur obiect, hota decorativă de formă cilindrică. Aceasta capătă o prezență puternică, statuară pe fundalul peretelui alb. Dormitorul copiilor exploreză de asemenea ideea mobilierului care devine spațiu. Paturile suprapuse ale copiilor profită de înălțimea mare a planșeului (4m) oferind fiecăruia dintre ei un spațiu amplu de odihnă şi joacă. Soluția spațiului de depozitare recurge la un joc de adâncimi, culoare, formă și reflexii. Dormitorul matrimonial se remancă prin contrastul puternic dintre tonurile neutre, pastelate și nuanța puternică de verde, prezentă pe tavan, coborând pe peretele din fața patului. Jocul de forme organice de pe tapetul de deasupra patului este completat de ordinea dată de ritmul riflajelor și al benilor LED, dispuse vertical.

Al treilea dormitor repetă motivul cocorilor din living. Însă, de această dată, aceștia nu se află în zbor, ci într-un moment de repaos, îndemnând la pace și odihnă. Camera oferă, pe langă un spațiu de depozitare, și o zonă de birou cu o mică băncuță lângă fereastră, învăluită în lumina naturală. Biroul de dimensiuni modeste oferă o ambianță simplă, liniștită. Cele două nuanțe alese pentru acest spațiu (alb și hicori) sunt separate la nivelul parapetului ferestrei, printr-o linie generatoare. Spațiul de depozitare este întrerupt pentru a face loc unui mic colț de odihnă, accentuat prin fototapetul în tonuri de albastru.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Inedit Works – Mihail Neagu