Amenajare în stil contemporan minimalist cu mici contraste. Proprietarii, o familie tânără cu doi copii adolescenți, își doreau un ambient modern, cu spații optimizate pentru fiecare activitate, dar și cu intimitate. Am preluat spațiile deja finisate de dezvoltator, cu parchetul montat și pereții gletuiți.

Casa se desfășoară pe două niveluri și oferă o priveliște privilegiată asupra Deltei Văcărești. La parter regăsim living-ul și bucătăria, conectate cu terasa spre curte, iar la etaj cele trei dormitoare: dormitorul matrimonial si dormitoarele celor doi copii.

Pentru zona de zi am ales să mizăm pe tonuri de gri, prezente atât în mobilier, cât și în textile, precum tapițeriile catifelate ale canapelei și scaunelor de dinning. Tonurile neutre au fost contrabalansate expresiv cu texturi naturale de lemn și accente negre.

Zona de dinning reprezintă punctul de focus încă de la intrare. Aceasta este marcată prin corpul de iluminat, suspendat scenografic, deasupra mesei, dar și de jocul de reflexii al placării cu oglindă. Dormitoarele particularizează nevoile fiecărui membru al familiei, ele ies în evidență prin texturi și elemente de decor. În toate situațiile tavanul este detașat de pereți, acesta având rolul de a atenua senzația de spațiu limitat.

Dormitorul matrimonial oferă un ambient primitor și confortabil, unde regăsim dialogul subtil dintre nuanțele reci de gri ale mobilierului și inserțiile calde, bej-aurii, ale tapetului și corpurilor de iluminat. Iluminatul are și rol decorativ, oferind un plus de detaliu spațiului. Prin tonurile neutre de alb și bej, dormitorul fetei trimite către un stil atemporal. Învăluit în lumină naturală acesta devine o oază de liniște și relaxare. Colțul de studiu reprezintă punctul de interes vizual, iar transparențele și liniile curbe completează estetic imaginea diafană a dormitorului. În dormitorul băiatului, prin mobilierul custom am creat un colț detaliat și versatil pentru diverse activități: studiu, lectură și depozitare.

Foto: Sabin Prodan

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Citylife Arhitectura – Ioana Daria Toghe