Denumire proiect:

Casa CDR

Denumire studio arhitectură: NOAR

Echipă proiect: Laura Finkelstein
și Constantin Rebenciuc

Autor fotografii: Constantin
Rebenciuc

Oraș/Localizare: Iași

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: familie tânară
cu un copil

Suprafața utilă: 157 mp

Casa CDR

Beneficiarii și-au dorit o amenajare modernă, într-o cheie contemporană, cu accente glam, materiale și finisaje de calitate și un feeling general călduros. Casa a fost achiziționată cu un proiect deja autorizat, așadar ne-am adaptat spațiului existent, fără a interveni prea mult la nivelul compartimentării. La nivel funcțional, am avut în vedere optimizarea spațiului și eficientizarea depozitărilor din bucătărie și dressing.

Elementul de la care a pornit amenajarea a fost iluminatul artificial, reușind să integrăm benzi încastrate cu corpuri de iluminat variate. O altă exigență a beneficiarilor a fost aceea de a nu avea colțar în living, optând astfel pentru canapele de culoare verde și per total pentru o paletă în nuanțe neutre, fără a scăpa din vedere contrastul.

Am încercat să păstrăm o cromatică unitară, având o comunicare vizuală puternică între toate spațiile de la parter. Am ales finisaje de calitate, optând pentru gresie, placări din cuarț și suprafețe lucioase precum sticla sau inserțiile din MDF vopsit auriu. Spațiul restrâns al bucătăriei a necesitat o restructurare funcțională atent studiată, pentru a genera cât mai mult blat de lucru și spațiu de depozitare. Baia de la etaj a fost o adevărată provocare, întrucât plăcile de gresie au fost rectificate special. Chiar dacă am avut de-a face cu o suprafață relativ mică, am reușit să integrăm atât o cadă, cât și un duș. Mobilierul a fost preponderent custom-made, excepție făcând canapelele, mesele și scaunele. S-a dorit un spațiu eficient, confortabil, elegant și un accent puternic pe atenția la detalii.

Părerea beneficiarului

„Prin colaborarea cu NOAR ne-am dorit să obținem o amenajare modernă, cu linii elegante și în același timp primitoare, un loc pe care să-l numim „acasă”! Ne place fiecare colț al casei și suntem încântați că am ales să lucrăm cu un designer de interior. Este foarte satisfăcător când decizia pe care o iei se dovedește a fi cea mai bună!”

Sfatul arhitectului/designerului

Un truc folosit în amenajare a fost utilizarea iluminatului pentru a crea anumite efecte și pentru a accentua anumite zone. De exemplu, iluminatul poate fi orientat către un perete accent sau către o piesă de mobilier, creând astfel un punct focal în încăpere. Prin folosirea corpurilor de iluminat diverse, amenajarea interioară poate fi transformată într-un spațiu personalizat, care să reflecte stilul proprietarului.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.