Call for Projects Album 2024

Casa IDA are multe elemente inspirate din cultura japoneză, iar scopul a fost de a crea un spațiu liniștit și armonios care să promoveze senzația de mindfulness și relaxarea deplină.

Casa IDA

Am intervenit în amenajarea acestui apartament atunci când finisajele pardoselilor din camere și bucătărie nu mai puteau fi schimbate. Prin urmare, am ales o tematică cromatică în concordanță cu elementele existente și cu faptul că apartamentul este orientat spre nord. Proprietarul manifestă o pasiune pentru cultura japoneză, așa că am introdus în design următoarele elemente evocatoare ale acestei culturi: covorul (inspirat de covorașele tatami), decorul peretelui în nuanțe de roșu (culoare principală în Japonia pentru alungarea spiritelor malefice și reprezentarea protecției, puterii, păcii și energiei), suportul de televizor culisant (similar cu o ușă culisantă făcută din hârtie de orez), și plantele. Peretele roșu intens din spatele canapelei este format din patru piese de faianță, din colecția Policroma de la CEDIT, și amintește de luna și soarele, cele două elemente esențiale ale naturii, prezente și în desenele japoneze tradiționale. Casa IDA dispune de o bucătărie deschisă, conectată la camera de zi printr-o zonă de luat masa. Suportul de televizor integrat într-un panou perforat culisant poate crea un spațiu deschis complet sau poate aluneca pentru a aduce televizorul în centrul canapelei. Datorită orientării nordice a apartamentului, am optat pentru culori deschise pentru a intensifica lumina în încăpere. În dormitor, am urmărit să creăm un spațiu relaxant și primitor, promovând odihna și revigorarea. Ambianța confortabilă și cochetă s-a realizat prin utilizarea culorilor calde, iluminatului difuz, textilelor pufoase și materialelor naturale. Având în vedere dimensiunile reduse ale băilor din Casa IDA, am acordat o atenție deosebită iluminării și utilizării plăcilor cu culori deschise. Am integrat colecția Nuances de la Italgraniti Group și am incorporat mobilierul în perete pentru a menține continuitatea spațiului. Oglindă de pe mobilierul ascuns contribuie la crearea impresiei de spațiu mai mare și mai luminos. Chiuveta albastră adaugă un accent necesar în această compoziție. Designul se axează pe simplitate și pe spații neîncărcate, incluzând doar elementele esențiale. Astfel, se creează o senzație de liniște și calm în interiorul apartamentului

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de ADAS&more