amenajare casa

Proiect: Arhitectura+arhitectura de interior.

Parametrii: regim înălțime parter + pivniță + supantă, suprafață 300mp.

Locație: Fantanele, Bacau.

Dată realizare proiect: 2020-2021.

Echipă: dr. arhitect Ion Mihai Flondordr. arhitect interior Silvia Ionescu.

Beneficiar: familia U.

Dorința clientei: proiect complet, integrat, ce cuprine partea de arhitectura si cea de design de interior.

Preț execuție final cu tot cu amenajarea interioară: 700 Euro/mp

Fotografii: Mihai Trofin www.mihaitrofin.ro

Amenajare casa Lu

Povestea amenajarii „Casei LU” este una spectaculoasă, fiind un proiect gândit de la 0 atât din punct de vedere al arhitecturii cât și al arhitecturii de interior. Am raportat mereu volumele mari, arhitecturale la spațiul interior, pentru a armoniza aceste două elemente inseparabile a unei case încă din fașă.

Locuința este amplasată  într-o zona de munte lângă orașul Bacău. Având în vedere calitatea excepțională a sitului ce oferă o vedere panoramică a orașului Bacău. Având acest context, ideea generatoare a proiectului de amenajare casă a fost aceea ca locuința să se orienteze spre această zonă, pentru a putea capta și oferi imagini interesante. Construcția  explorează cu interes situl creând o legătură între spațiile exterioare și interioare prin terasa si foișorul propus, unde cei ce locuiesc pot sta în aer liber dar și în intimitate față de vecinătăți.

Compozitia spațială a casei este alcatuită din trei volume liniare cu diferite inaltimi. Dominanta volumetrica este amplasata central creand o ierarhizare a spațiilor, zona de zi cu bucataria devenind centrul de interes al locuintei, marcat atât la nivel vizual cât și în elevație (H livingroom 5m).

Zona de noapte este retrasa vizual atat la nivel planimetric cat si volumetric. Articulatia dintre cele doua zone componente ale spatiului este marcata de ruperea volumentrica marcata de diminuarea elevatie. Foisorul este legat de locuinta printr-un coridor cu functiunea de bucatarie.

Spațiul interior ce face parte din proiectul de amenajare casă este subordonat arhitecturii, accentuand vizual dominanta locuintei, zona centrala (zona de zi). Atmosfera interioară preia spiritul cadrului natural unde este amplasata casa, creând un joc cromatic între textura lemnului și nuanțele de albastru.

Stilul amenajării imbina elementele scandinave precum materiale naturale, lemnul, catifeau, lana întâlnite în zona de zi si dormitorul matrimonial cu elemente clasice întâlnite în zona de bucatărie și foișor.

Am gândit întreg spațiul interior pornind de la zona de zi, ce este atât din punct de vedere funcțional cât și al limbajului arhitectural centrul de interes al casei. Pentru a accentua acestă zonă am folosit câteva trucuri:

Marcarea înălțimii de 5 m prin elemente de décor aplasate pe peretele cu zona de TV

Împărțirea spațiului pe verticală în zona de bucăatrie, astfel am creat jos bucătăria și sus, pe supantă o zonă de bilbilotecă

Zona principală de zi este marită vizual și spațial cu zona de terasa închisă ce include o mică zonă de relaxare în fața șemineului și zona de dining.

dr.arh. Ion Mihai Flondor

Doctor în Urbanism. Cadru didactic Asistent universitar la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București.

16 ani experiență ca arhitect de clădiri, urbanist și restaurator.

Membru în Ordinul Arhitecților din România, cu drept de semnătură.

Membru RUR, cu drept de semnătură.

Membru al Uniunii Restauratorilor.

dr.arh.int. Silvia Ionescu

Doctor în Arhitectură. Cadru didactic la UAUIM, Facultatea de Arhitectură de Interior.

7 ani experiență ca Arhitect de Interior spații rezidențiale și publice.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Siarh – Silvia Ionescu & Ion Mihai Flondor