amenajare casa

Acest apartament este situat la parterul unui complex rezidențial nou construit, are o suprafață utilă de 56 mp și dispune de două camere, bucătărie independentă, un grup sanitar și grădină.

Beneficiar: o tânără studentă.

Durată amenajare: trei luni.

Designer de interior: Monica Mathe – MATHE Design.

Amenajare casa Ciao Bella

Beneficiara și-a dorit un ambient vesel, feminin dar totodată comod și practic, totul într-o atmosferă liniștitoare.

Deoarece apartamentul beneficiază de puțină lumină naturală, iluminatul a reprezentat un criteriu important în amenajare. „Am optat pentru spoturi cu lumină naturală, astfel încât să obținem un ambient armonios, iar corpurile de iluminat decorativ au fost atent alese astfel încât să distribuie lumina pe întreg tavanul, inducând efectul de înălțime camerelor de 2.5 m.” ne-a spus Monica.

Pentru amenajarea casei, pereții vopsiți în nuanțe deschise, calde și cremoase, alături de accentele de culoare și decorațiuni, au condus către un ambient cald și coerent în întreaga amenajare a casei.

Beneficiara și-a dorit să aibă o canapea extensibilă în living, pentru a putea acomoda oaspeții ocazionali. De asemenea, masa de dining este extensibilă pentru șase persoane. Spațiile pentru depozitare au fost atent prevăzute. Ele sunt distribuite în toate camerele și personalizate în funcție de preferințele beneficiarei.

De remarcat zonele de accent precum tapetul personalizat pentru bucătărie – aici, spațiul fiind dispus în lungime, s-a creat volumetrie folosing un tapet în perspectivă. Culoarea mobilierului a înviorat spațiul, rezultatul asocierilor contribuind la o stare de bine. Este bine știut că decorurile și culorile folosite în amenajare ne influențează starea și implicit, contribuie la calitatea vieții, elemente importante pentru un trai armonios în spațiul personal.

Tablourile au o temă unitară în întreaga amenajare, integrandu-se armonios în schema cromatică folosită.

O altă prioritate a fost crearea a două zone de studiu independente, pentru a face față condițiilor actuale de studiu de acasă/ lucru de acasă. Astfel, cuplul de studenți beneficiază de 3 zone independente pentru studiu on-line: am creat un birou în dormitor, iar masa din living și masa din bucătărie pot fi de asemenea folosite pentru studiu și muncă de acasă.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de MATHE Design – Monica Mathe