Call for Projects Album 2024

Echipa STUDIO QUARY a pus suflet în acest proiect și rezultatul este unul care depășește așteptările convenționale ale unui spațiu de recuperare medicală, transformându-l într-un refugiu unde pacienții pot găsi alinare și inspirație. Atmosfera mirobolantă și aproape hipnotizantă pe care au creat-o este cu siguranță un element care îi va determina pe pacienți să privească procesul de recuperare cu mai mult optimism și speranță.

CLINICA MEDICAL CERMED

În concretizarea acestei clinici de recuperare medicală, am adoptat o abordare holistică, având în vedere că spațiul în sine trebuie să servească ca un catalizator pentru vindecare. Am utilizat o paletă de culori calde și neutre, împrumutate din cromatica naturii – bejuri nisipoase, tonuri de crem și accente de verde măsliniu, pentru a evoca seninătatea și echilibrul. Aceste nuanțe au fost alese pentru proprietățile lor de a dilata percepția spațiului și de a induce o stare de calm. Formele sunt curate, organice, evitând rigiditatea liniilor drepte în favoarea curbelor blânde care ghidau fluxul de mișcare și vizual într-un mod natural, fluid.

Această abordare a fost inspirată de principiile designului biomimetic, unde confortul uman și funcționalitatea spațiului sunt în strânsă armonie cu formele și sistemele întâlnite în natură. Materialele folosite sunt naturale sau imită fidel textura și căldura materialelor naturale. Lemnul, piatra naturală și textilele cu texturi bogate contribuie la crearea unei atmosfere autentice și pline de căldură. Toate aceste elemente sunt îmbinate cu un mare respect pentru ergonomie și accesibilitate, asigurând că spațiul nu doar că este plăcut vizual, dar și complet funcțional pentru nevoile specifice ale unei clinici de recuperare. În esență, această clinică este un corp de arta care respiră, un spațiu viu care se adaptează și răspunde nevoilor celor care îl populează, un sanctuar modern pentru vindecare și regenerare.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de STUDIO QUARY