Clinică Stomatologică – Câmpina, Jud. Prahova. Proiectul a fost început acum doi ani, înainte de a fi implementat sistemul electric. Beneficiarii și-au dorit să fie o clinică altfel, care să nu dea senzația unor cabinete ”reci” și ”înfricoșătoare”. Rezultatul, după negocieri, este colorat și cald.

Clinică Stomatologică

Fiecare proiect vine cu întrebările și dificultățile lui, iar clinica stomatologică nu a fost o excepție, ba mai mult, din cauza destinației pe care știam că îl va avea spațiul, au existat aspecte importante de care am ținut cont.

Pardoseala (linoleum cu ”urcare” pe perete), spațiile închise, respectiv subsolul, materialele mai puțin “ofertante” pe care le-am avut la dispoziție pentru a respecta standardele de igienă, ne-au lansat provocarea de a face dintr-o clinică un spațiu primitor.

Am îmbinat deci culori, texturi și volume, toate amplificate de oglinzi mari pentru preluarea elementelor din colțul opus, iar rezultatul a fost pe măsura asteptărilor clienților. Corpurile de iluminat reprezintă și ele un element foarte important pentru că a trebuit să avem în vedere aspectul tehnic, să fie suficientă lumină, la o culoarea corespunzătoare (5000 Kelvin), dar și estetic să ne mulțumească. Lumină naturală combinată cu artificială, textură, mobilă aleasă cu grijă, culori și materiale rezistente fac un tot plăcut și sigur, atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți.

Foto: Cristiana Gheorghe

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.