Denumire proiect: Color Shapes

Denumire studio arhitectură:

FOUR Design Studio

Echipă proiect: Raluca Pavel & Răzvan Iftode

Autor fotografii: Diana Oros

Oraș/Localizare: București

Anul finalizării: Decembrie 2021

Beneficiari: familie tânără cu
o fetiță de 5 ani

Suprafața utilă: 162 mp

Color Shapes

Proiectul a fost preluat de noi imediat după achiziția casei, fiind mai departe implicați de la început până la ultimul detaliu – de la refacerea instalațiilor electrice – termice, modificări constructive și până la alegerea decorațiunilor.

Cerințele beneficiarilor au fost foarte bine definite și foarte punctuale. Fiecare și-a ales colțul din casă care îi era mai drag și modul în care dorește să îi deservească. Astfel ne-au permis nouă să îi descoperim în ritmul nostru, să îi cunoaștem pe îndelete și să conturăm împreună povestea de design pe care au numit-o ulterior “acasă”. Am creat nuanțe de culoare noi, pe care nu le-am regăsit în paletarele de specialitate, am creionat piese de mobilier și am desenat numeroase schițe până am finalizat modelul fiecărui tapet. Culorile predominante sunt verde, deoarece este o nuanță ce reprezintă echilibrul pe care îl asociem cu vegetația, aducând cu sine liniștea și confortul oferit de natură și roz pentru sensibilitate, empatie și grijă față de persoanele care ne înconjoară; așa i-am descrie noi pe membrii acestei familii.

Color Shapes este o amenajare rezidențială, ce vibrează de culoare, emoție, energie pozitivă și mementouri ale personalității beneficiarilor. Este o amenajare modernă cu influențe art deco – sticlă canelată, arcade, detalii geometrice și spectru cromatic coerent.

Spațiul este împărțit pe două niveluri. Parterul este alcătuit dintr-un open space ce cuprinde holul de acces, livingul și dinigul, o baie de serviciu adiacentă acestuia, un birou și o bucătărie. La etaj se află dormitorul matrimonial cu dressing și baia matrimonială, dormitorul de oaspeți, dormitorul fetiței și baia acesteia.

Nu știm care e definiția unei amenajări reușite, dar sigur se măsoară la final în zâmbetele de pe fețele beneficiarilor.

Am lucrat cu mare drag la acest proiect, iar acest lucru se datorează și faptului că ne-am înțeles foarte bine cu beneficiarii, lucru esențial pentru un rezultat favorabil.

Părerea beneficiarului

„FOUR Design Studio nu a fost primul birou pe care l-am contactat, însă, odată ce i-am descoperit, am simțit o chimie de la primul telefon. Ne-au câștigat imediat încrederea fiind atenți la ce ne doream și nu ne-au judecat niciun moment pentru preferințele noastre. Le dorim cel puțin la fel de multă inspirație și pentru viitoarele proiecte, deoarece pentru noi au reușit să înțeleagă și să creeze mai bine decât ne puteam noi imagina „acasă“.”

Sfatul arhitectului/designerului

Considerăm că unul dintre cele mai importante aspecte în realizarea unei amenajări este corelarea atentă a tuturor elementelor și detaliilor folosite. Designul de interior nu înseamnă alegerea celui mai frumos corp de iluminat și a celei mai spectaculoase canapele, înseamnă o poveste care prinde contur prin relația fiecărui detaliu din amenajare cu utilizatorul și spațiul. De aceea, designul de interior nu trebuie să fie scump, să fie în trend sau să fie împopoțonat, ci trebuie să aibă sens și suflet.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de FOUR Design Studio