Denumire proiect:
Colorfull Work Space

Denumire studio design interior:

Hermina Goia Studio

Echipă proiect: Hermina Goia Studio

Autor fotografii: Delia Petrișor Photography

Oraș/Localizare: Sibiu

Anul finalizării: 2022

Beneficiari: firmă IT – Scriptics Decisions

Suprafață utilă: 360 mp

Colorfull Work Space

Proiectul a fost unul de renovare. În aproximativ jumătate din spațiu existau birouri, în care compania își desfășura activitatea, iar în cealaltă jumătate funcționa o grădiniță. Compania IT a contractat integral spațiul, urmând extinderea birourilor.

S-a dorit crearea unui mediu de lucru primitor, care să sporească dorința angajaților de a reveni la birou, după o lungă perioadă de absență cauzată de pandemie, în care angajații au practicat munca de acasă. Conceptul s-a concentrat pe structurarea în zone bine definite, asociate diferitelor activități. Fiind un spațiu de birouri, propunerea de amenajare a pornit gravitând în jurul birourilor, mânată de dorința beneficiarilor de a obține un spațiu plin de personalitate. Cromatica este destul de variată, bazată de tonuri puternice, culori care să potențeze creativitatea și starea de bine.

Sala birourilor, de dimensiuni foarte mari, ne-a permis să creăm birouri personalizate generoase, perfect simetrice, formate din blaturi cu textură de lemn și structură metalică, ce asigură suficient spațiu de lucru pentru membrii echipelor. Fiecare înșiruire de birouri se conectează cu suprafața peretelui, acoperit cu tapet. Sala de conferințe, parte integrantă a sălii de birouri, se delimitează prin pereți de sticlă și creează mediul propice întâlnirilor sau ședințelor. Pereții sunt acoperiți cu cărămidă aparentă. Mobilierul constă într-o masă generoasă cu scaune, iar dispozitivele electronice (tv, proiector) întregesc decorul. Iluminatul ambiental evidențiază caracteristicile finisajului pereților. În aceeași sală am integrat și cabine pentru lucrul individual, închise cu sticlă, finisate în aceeași

cromatică și materiale utilizate în restul amenajării, pentru a nu crea un factor perturbator. În prelungirea acestor separeuri există un break room, care te transpune într-un mediu de relaș, datorită texturilor naturale utilizate, a tapetului cu decor inspirat din natură și al sistemului audio ambiental.

Bucătăria este prevăzută cu mobilier personalizat și este complet utilată, iar piesele de șezut vin în forme și dimensiuni diferite pentru a personaliza spațiul. Grupurile sanitare se diferențiază prin cromatică, așadar cel alocat bărbaților se prezintă în tonuri puternice, masculine, iar cel alocat femeilor vine în culori pale. Sala de relaxare cuprinde zone pentru diferite activități. Cromatica este variată, dar formată din aceleași culori utilizate în restul amenajării.

Părerea beneficiarului

„Ne-am dorit un birou modern, luminos și care să ajute pe cât posibil și productivitatea și starea de bine. Suntem mai mult decât mulțumiți, efectiv a devenit o nouă casă comună în care ne este drag să ne strângem și să lucrăm.”

Sfatul arhitectului/designerului

Orice amenajare trebuie să rezulte într-un aspect unitar, încăperi congruente, iar pentru a obține un astfel de proiect este foarte importantă cromatica. Aceeași paletă utilizată în toate încăperile duce la un aspect omogen.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Hermina Goia Studio