Denumire proiect:
Community Center

Denumire studio arhitectură:
Sparks Architecture

Echipă proiect: Scântei Gabriela

Autor fotografii: Scântei Gabriela

Oraș/Localizare: București, Marmura Residence

Anul finalizării: 2021

Beneficiari: Prime Kapital

Suprafața utilă: 150 mp

Amenajarea a pornit de la ideea de comunitate și de la posibilitatea de utilizare a spațiului și introducerea compartimentărilor ușoare tip „folding doors”. Conceptul propus a pus în evidență flexibilitatea spațiului, capacitatea acestuia de a acomoda diferite tipuri de activități în cadrul ansamblului rezidențial. Amenajarea interioară a abordat un stil minimalist, contemporan. Culorile care alcătuiesc identitatea cromatică exterioară a cartierului rezidențial sunt redate în schema cromatică din interior. Compartimentarea spațiului a fost determinată de structura clădirii.

Community Center, se poate citi ca un spațiu deschis, unitar, dar care este structurat în funcție de mobilare. Zona de „living room” acomodează locuri de stat mai comode, pentru pardoseală este folosit parchet, în timp ce întregul mobilier ne duce cu gândul la zona de zi a unei locuințe. Zona centrală, cu zona de chicinetă și o insulă centrală, invită locatarii la discuții sau petreceri organizate. A treia zonă, fiind și mai puțin accesibilă poate acomoda ședințe, întâlniri mai mari sau poate fi utilizată ca o cameră de studiu.

Provocarea acestui proiect a fost găsirea identității unui astfel de spațiu în cadrul complexului rezidențial și găsirea echilibrului dintre spațiul privat și spațiul public.

Sfatul arhitectului/designerului

Pentru un spațiu reprezentativ pentru o comunitate, este foarte important ca amenajarea să creeze un echilibru cu mediul înconjurător și cu beneficiarii.

Contactează
autorul proiectului!

Scrie-ne un mesaj, iar noi te vom pune în legătură cu autorul proiectului.

Alte proiecte semnate de Sparks Architecture – Gabriela Scântei